Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Uz vīrieša sirdi ar aļņa gaļas cepeti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tā kā mans vīriņš ir kaislīgs mednieks, tad nekas nevar būt labāks un trāpīgāks viņa izsalkušajam puncim kā medījuma gaļas pagatavošana, īpaši, ja tas ir meža gaļas cepetis. Tāpēc vēlos padalīties arī ar citām medienku sievām (un ne tikai mednieku) ar šo recepti.

 

Sastāvdaļas:
Aļņa gaļa – viens liels gabals cepetim

Marinādei:
Medus – 2 ēdamkarotes
Sinepes – 1 ēdamkarote
Dzērvenes – sauja
Krusnagliņas – 7 – 10 gb.
Garšvienas “Medījumam”
Kadiķogas – ap 10
Citrona sula – no pus citrona
Tobasco mērce
Piecu piparu maisījums
Ķiploki – 10 daiviņas
Sāls
Olīveļļa extra virgin – 5 ēdamkarotes
Svaigs cūkgaļas speķis – 100 g.

Pagatavošana:
24 stundas pirms cepšanas ņemam svaigu (vai pirms tam atkausētu) aļņa gaļu, liekam lielā bļodā, kur gatavosim arī marinādi. Marinādei visas augstākminētās sastāvdaļas sajauc kopā; dzērvenes saspaida, lai iztek sula; no citrona izspiež sulu; ķiplokus sasmalcina. Gaļā ik pēc pāris centimetriem ar nazi nedaudz iegrieži un ieliek iekšā speķa gabaliņu, tā gaļai no visām pusēm.

Liek ledusskapī, lai iemarinējas. Ik pēc pāris stundām gaļu apgroza, lai tā vienmērīgi iemarinētos.

Cepeti ievieto cepammaisā, liek cepeškrašnī 220 grādos, cep aptuveni 2 stundas.

Obligāts pasākums gatavojot šo gaļiņu ir domāt mīlas pilnas domas par savu mednieciņu, ik pa laikam nomurminot mīļvārdiņu, kādā mēdzat dēvēt vīru. Vislabāk iepriekš sagatavot jau tādu kā mīlas vārdu burampantiņu 😉

Kad  cepetis gatavs, to pasniedz kopā ar ceptiem kartupeļiem (var arī grillētiem dārzeņiem), štovētiem kāpostiem un zaļumiem. Labi garšo arī ar brūkleņu ievārījumu. Ēdienu vislabāk baudīt sveču gaismā, ar sauso sarkanvīnu un protams sievas kompānijā.

P.S.
Bet ziniet, sievietes ziņkārība uzvarēja un vienu vakaru pa tiešo pajautāju vīram: „Kurš ir Tavs mīļākjais ēdiens?”

Vīrs: „Protams, SIEVA!”

Un tad man vienkārši trūka vārdu, biju nedaudz apstulbusi, bet seju rotāja smaids… Tā kā šo receptīti jau biju uz lapas uzbūrusi, tad tomēr riskēju padalīties…Bet pēc kunga domām, šķiet, vajadzēja ko šādu, tātad „Vīra stiprais”:

”Vispirms nepieciešams 1 sievas salds skūpsts. Tad tiek uzkarsētas vīra lūpas. Tad seko glāsts uz muguras, kas kopā jāsajauc ar karstu vēlmi veikt masāžu vīram pēc nogurušas darba dienas. To visu garnē ar nomierinošu lavandas masāžas eļļu un liek gultā ievīstīties līdz nākamas dienas rītam”.

Un kurš teica, ka ar sievietēm kā ar bitēm?

P.P.S.
Līdz šim šo to jau esam iecienījuši no FISKARS virtuves rīkiem. Vispirms medījuma gaļu sadalot tiek lietots mazais Fiskars cirvītis un, lai naži būtu asi – Fiskars nažu asināmais.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu