Vārda dienu svin: Edmunds, Edžus, Vidmants

Universālie salāti Olivjē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Salātus „Olivjē’’ mīl un ēd visi, cits slepus, sakot, ka nekas veselīgs tas nav, cits slavējot un sakot, ka nekas garšīgāks par tiem nav izgudrots, bet vienaldzīgo nav. Tie, iespējams, būs vislabākā izvēle, ko pasniegt mīļotajam pusdienās vai vakariņās- salāti ir samērā veselīgi, garšīgi un tos nav iespējams sabojāt, tie ir ģeniāli vienkārši, kā jau saka viss ģeniālais ir vienkāršs. 
Pie tam izdomāts tik daudz variantu un variāciju šiem salātiem, ka katrs atradīs to, kas garšo viņam. Ja jums un jūsu mīļotajam apnikuši ierastie rasoļa salāti, tad šie paver jaunas iespējas: vistas fileju varat apcept vai vārīt, turklāt garšvielās, kas pašam garšo; varat izvēlēties sālītu vai marinētus gurķus; varat izvēlēties salātus jaukt krējumā vai majonēze, kas paver iespējas šos salātus pagatavot 10 dažādus variantos, kas nav maz un uz galda, tie katrs garšos savādāk.

Nepieciešams:
Vārīti burkāni – 3 gab.;
Vārīti vidēji kartupeļi – 5 gab.;
olas – 4gab.;
vistas fileja (vārīta vai apcepts)- 200 g;
sālīti vai marinēti gurķīši – 2-3 gb.;
konservēti zaļie zirnīši – 4-5 ēdamkarotes;
3-4 ēdamkarotes majonēzes;
dažas ēdamkarotes majonēzes vai krējuma(+ malti melnie pipari un sinepes)

Pagatavošana:

  1. Burkānus salātiem labāk vārīt pāris – tā tie patērē mazāk ūdens un nezaudē ne krāsu, ne garšu.
  2. Novāriet kartupeļus un ļaujiet tiem pilnībā atdzist. Ja salātos iemaisa siltus kartupeļus, tie uzreiz sabojā gatavotā ēdiena garšu. Kartupeļus sakapā mazos gabaliņos.
  3. Novāriet cieti vārītas olas. Uzreiz ielieciet tās aukstā ūdenī un atstāj atdzist. Lai čaula vieglāk nolobītos, pirms olas ielej ūdenī, viegli tās pārsit, apvalkam vajadzētu viegli atdalīties. Kad atdzisušas, notīriet čaulas, sagrieziet uz pusēm. Dzeltenumus un 1 olas baltumu sīki sakapājiet. Pārējos baltumus saberziet caur mazu rīvīti.
  4. Vistas fileju var vārīt vai apcep cepeškrāsnī. Sagrieziet gaļu mazos gabaliņos.
  5. Gurķi salātiem iet gan marinēti, gan sālīti – paļaujieties uz savu gaumi un garšas izjūtu, sagrieziet tos sīki un smalki.
  6. Lielā bļodā samaisiet visas sastāvdaļas un pievienojiet zaļos zirnīšus.
  7. Salātiem var pievienot majonēzi vai krējumu – tā arī ir gaumes lieta. Ja pievieno krējumu, to vēlams sajaukt ar nelielu daudzumu maltiem melnajiem pipariem un gatavām sinepēm – tas uzlabo mērces garšu.
  8. No atlikušajiem burkāniem ar mazas formiņas palīdzību, izgrieziet sirsniņu. Ja formiņas nav, uzzīmējiet sirsniņu uz kartona un akurāti izgrieziet to ar šķērēm. Burkānu sagrieziet ripiņās, vienu uz otras nolieciet ar trafaretu uz augšu. Ar asu nazi izdosies akurātas sirsniņas.
  9. Iepildiet salātus krūzītē vai apaļā trauciņā, kas apklāta ar pārtikas plēvi. Pārklājiet trauciņu ar šķīvi uz kura liksiet salātus un apgrieziet otrādi. Apziediet ar majonēzi.
  10. Apkaisa ar sarīvētu olas baltumu un rotā ar sirdīm no burkāna. Garšīgi un unikāli salāti Olīvjē Valentīndienai gatavi!

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu