Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Tradicionālā arābu maize pitta: pašas cepta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionālā arābu maize Pitta ir neparasta ar savu izskatu. Tā ir kā kabatiņa, ko varam sapildīt, ar ko vien vēlamies.

Sastāvdaļas:
150ml ūdens
10g svaigais raugs
1 tēj.k cukurs
1 tēj.k medus
1 tēj.k sāls
1/2 glāze auzu pārslas ar kviešu klijām
1 ēd.k eļļa mīklā,vēl būs nepieciešams trauku un rokas ieeļļot
garšvielas, ja vēlas
milti ap 250g, bet precīzi manīsim, kad mīcīsim mīklu

Pagatavošana:
Siltā ūdenī izsķīdinam raugu, cukuru, sāli, medu.

Bļodā ieberam sablenderētas miltos auzu pārslas, pievienojam sāli un miltus iesākumā 1 glāzi.

Pievienojam ūdeni, kurā viss izšķīdināts. Izmaisam. Pievienojam 1ēd.k eļļu, izmaisam.

Beram klāt vēl miltus un mīcam mīklu.

Mīklai jāsanāk elastīgai, maigai, tai nav jābūt cietai, sausai.

Vislabāk ir mīcot mīklu nomazgāt rokas aukstā ūdenī un tad mazliet ieeļļot, šādi mēs nepiebērsim par daudz miltus un mīkla būs vajadzīgajā konsitencē.

Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā bļodā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu, aptuveni līdz mīkla dubultojas apjomā.

No gatavās mīklas es izveidoju 4 bumbiņas, bet sanāca pārāk lielas maizītes,labāk izveidot 8 bumbiņas.

Apsedzam tās un atstājam uz 10 minūtēm.

Pa to laiku jau ieslēdzam cepeškrāsni uz aptuveni 220-240 grādiem, labāk mazāk nekā vairāk.

Pēc tam katru bumbiņu izrullējam plācenī aptuveni 0,5cm biezumā, es vienu izrullēju ļoti plānu un tas man neuzpūtās kā vajag. Tā kā ne par biezu ne par plānu pacenšamies. Šos plāceņus atstājam vēl uz 5 minūtēm.

Tā kā man plāceņi sanāca tiešām lieli, tad es katru vēl pārlocīju uz pusēm un tad izrullēju, sanāca tā kā pusmēnestiņi.

Liekam cepties ap  220 grādiem ap 8-10 minūtēm, līdz maizītes uzpūtušās un viegli brūnas.

Tikko ceptas maizītes ir pacietas, tās liekam zem dvieļa un ļaujam atdzist.

Sanāk ļoti interesantas maizītes-kabatiņas, ko varam pildīt ar ko vēlamies.

Dalīties.

Atstāt Ziņu