Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Tomātu zupa ar lēcām un kuskusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ī ir viegla, bet tai pat laikā sātīga, garda un sildoša zupa.

Sastāvdaļas:
2 nelieli sīpoli
saldēti dārzeņi-burkāni, zaļās pupiņas un kukurūza
eļļa cepšanai
sals
pipari
baziliks
svaigi vai konservēti tomāti, šajā laikā ņemu konservētus – 1 mazo buņdžinu
1 neliela sarkanā paprika
1/3 gāze kuskus
1 glāze kanādas lēcas

Pagatavošana:
Tomātus un sagrieztu papriku vāram uz nelielas uguns zem vāka 10 minūtes,tad sablenderējam.

Sasmalcinātus sīpolus apcepam eļļā, pievienojam dārzeņus, tie var būt arī svaigi burkāni, kā rīvēti tā arī griezti šķēlēs vai kubiņos. Sautējam zem vāka līdz burkāni pusgatavi. Pievienojam lēcas. Apmaisam un pasautējam 7 minūtes. Pievienojam kuskusu, maisot apcepam 3 minūtes.

Katliņā liekam tomātu biezeni un pannas sastāvu. Pievienojam garšvielas un pielejam ūdeni tik, lai ir šķidra zupa, ņemot vērā ka kuskuss uzbriedīs.

Vāram uz nelielas uguns līdz lēcas gatavas.

Gatavs!

Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu