Man ļoti garšo marinēti tomāti, tad nu šogad izdomāju, ka varētu, ķiplokus salikt tieši iekšā tomātiņos.
Vajadzēs:
-tomātus
-ķiploku
Marināde:
-1 l ūdens
-1 ēd.k sāls
-3 ēd.k cukura
-1 tējk .esences 70%
Pagatavošana:
-Tomātus nomazgā un nosusina, ķiplokus notīra un sagriež salmiņos, katrā tomātiņā iegriež ar nazīti apmēram 5-10 caurumiņus un katrā caurumiņa liek iekšā ķiplociņu.
– Tīrās sterilās burkās liek iekšā tomātus.
– Uzvāra ūdeni un lej burkās uz 15 minūtēm.
– Nolej ūdeni un tajā pašā ūdenī liek klāt garšvielas, kad uzvāras pielej esenci un lej virsū tomātiņiem.
– Taisam ciet burkas un griežam otrādāk!
Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’
————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’
2 komentāru
Sāda veida tomātus aŗī esmu taisījusi-iesaku,sanāk gardi!!!Vēl var ielikt iekšā parastas ķiploka galviņas,un tad ēst kopā ar tomātiņiem:)
pie tomātiņiem var salikt šitā pat sadurtus patisona gabaliņus,arī sanak garšīgi!!