Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Tiramisu recepte bērniem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Daudz dzirdēts un slavēts deserts tiramisu, beidzot arī manās mājās tas nu pagatavots un nogaršots. Īstu tiramisu gan gatavojot ar alkoholu un kafiju, bet manā receptē tas būs izņemts. Pielāgoju tiramisu recepti bērniem.

 Un vēl es nepirku “dāmu pirkstiņus” veikalā, bet gan izmēģināju tos pagatavot pati.

Sastāvdaļas cepumiem:

– 3 olas( vidējas,drīzāk mazas ne lielas)

-1 paciņa vaniļas cukurs

-2 ēd.k kartupeļu ciete

– 4 ēd.k milti,man izrādījās,ka parastie kviešu milti bija izbeigušies,es izmantoju kukurūzas miltus.

-šķipsniņa sāls

– 5 ēd.k cukurs

– 1/2 tēj.k cepamais pulveris

Pagatavošana:

Atdalam olas baltumus no dzeltenumiem.Baltumus liekam ledusskapī. Dzeltenumiem pievienojam 3 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru,putojam līdz cukurs izkusis un dzeltenumi kļuvuši gaiši.Liekam ledusskapī.

Olas baltumus putojam ar šķipsniņu sāli,kad jau saputoti nedaudz putās,tad pievienojam cukuru nepārtraukti putojam.Saputojam stingrās putās.

Olas dzeltenumiem pievienojam vairākkārt izsijātus miltus+ kartupeļu ciete+ cepamais pulveris.Ja parasti tiek izsijāts vienu reizi,tad šoreiz būs labāk,ja kādas 3 reizes.Lēni un rūpīgi izmaisam.Tad iecilājam olas baltumus.Masai jābūt biezai,lēni tekošai,gaisīgai.Liekam maisiņā,vai konditorejas špricē un uz cepamā papīra spiežam cepumus.Cepam 180-200 grādos ap 10 minūtēm,līdz cepumi kļuvuši viegli,gaiši brūni.

Mans ieteikums:
Ja jums ir tikai viena plāts,kur cept cepumus,tad labāk gatavot tikai no 1 vai 2 olām,jo tikko pagatavoto mīklu jācep uzreiz,to nevar atstāt.Man bija 2 paplātes,bet tomēr otrā nesanāca tik smuka kā pirmā.Tādēļ vislabāk mīklu gatavot no 2 nelielām olām,visus produktus attiecīgi sadalam.

Gatavojam desertu:

Sastāvdaļas:

-200g maskarpone

-200g biezpiens

-100ml saldais krējums

-100ml skābais krējums

– cukurs un vaniļas cukurs pēc garšas

– zemenes ap 0.5 kg

Īstam tiramisu tiek pievienotas olas vai olas dzeltenumi, bet tā kā man nav pieejamas lauku olas, tad neriskēju likt klāt jēlas veikala olas. Un vēl,kā redziet, man vēl ir biezpiens un skābais krējums, ja nu gadījumā negribas,to var nelikt.

Saputojam skabo krējumu ar 2 ēd.k cukura un vaniļas cukuru līdz krējums kļuvis stingrs, gaisīgs, krēmīgs, pievienojam biezpienu un turpinam putot, tad pievienojam maskarpone, saputojam, pagaršojam cukura daudzumu,ja vēl nepieciešams pievienojam saldajam krējumam un saputojam.Saputoto saldo krējumu iecilājam krēma masā.

Tagad liekam visu kopā. Oriģinālajā tiramisu cepumi tiek iemērcēti kafijā,kurā pievienots liķieris,vai rums,es šo posmu aizstāju ar kakao iemaisītu pienā.

Viegli,ātri iemērcam cepumu kakao pienā un liekam traukā.Cepums ļoti ātri uzsūc,tādēļ tas jādara ātri,viens un gatavs. Tā visus cepumus sakārtojam vienā kārtā. Virsū uzbēru daudz svaigas zemenes, pāri lieku krēma masu,tad atkal cepumus, tad zemenes, tad krēmu. Nobeigumā pārkaisam ar kakao,vai arī rīvētu šokolādi.Ja ir vēlēšanās vēl virsu izdekorējam ar zemenēm.

Kā redziet recepte ir attālinājusies no oriģinālā tiramisu, bet tas tādēļ, ka gatavoju, lai arī dēls var panašķēties.

Visgaršīgāk ir otrā dienā ēst, kad viss kārtīgi savilcies.

P.S. Mans ieteikums, ja ir vēlēšanās, lai tas viss labi turas kopā, pievienojiem 1 tēj.k ar želatīnu. Es gatavoju divos traukos un vienā pievienoju, lai izmēginātu,un, jā ar želatīnu ļoti labi, pēc garšas nevar just, ka želatīns, bet pēc konsistences ļoti labi turas kopā.

Dalīties.

2 komentāru

  1. Līga Rozentāle on

    Jāatzīst, ka arī ne reizi neesmu gatavojusi tiramisu. Nataša iekārdināja. Paldies! :)<br>

  2. Natālija Rogova on

    Šis protams nav īsts tiramisu,jo ītam klat tiek likts alkohols,vai nu amoreto likieris vai rums un kafija un arī jēlas olas vai tikai dzeltenumi.Tikai tad būs īsts,bet tā kā gatavoju dēlam,tad pārveidoju.

Atstāt Ziņu