Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Sviesta pupiņas –gardas gan siltas, gan aukstas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

as tas ir – izskatās pēc frī kartupeļiem, bet ir daudz veselīgāks? Tās ir sviesta pupiņas. Pamēģini arī tu!

Sastāvdaļas:
Sviesta pupiņas
Garšvielas – pipari, sāls uc.
Rudzu milti

Pagatavošana:
Sviesta pupiņas rūpīgi noskalo, nogriež pupiņu pākstīm abus galus. Liek vārīties sālsūdenī, vāra, kamēr pākstis mīkstas. Nokāš un noliek nedaudz atdzesēties. Kad pākstis padzisušas, tās apber ar garšvielām- pipariņiem, nedaudz sāli un citām- kas nu kuram iet pie sirds, apber nedaudz ar rudzu miltiem vai rīvmaizi, apviļā un liek uz pannas cepties. Pākstis cep, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Var ēst siltas- garšo kā cepti frī kartupelīši, tikai veselīgāk! Tāpat šādi sagatavotas pupiņas der arī aukstas kā uzkoda.

Dalīties.

Atstāt Ziņu