Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Svētku receptes no šefpavāriem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

atavojoties Ziemassvētkiem, restorāna „Burkāns“ šefpavārs Andris Rūmītis un restorāna “AMBIENTE” šefpavārs Māris Pastars piedāvā svētku receptes, kas tavu svētku galdu padarīs vēl dažādāku un garšīgāku.


Priežu čiekuros pašu kūpināts nēģis ar Līgatnes ābolu vīnā sutinātu ķirbi

Autors: restorāna “AMBIENTE” šefpavārs Māris Pastars

Sastāvdaļas:
500 g svaigi nēģi
500 g dārzeņu buljons
čiekuri, kadiķogas, garšaugi
125 g lapu salātu variācija
300 g ķirbis
100 g ābolu vīns
50 g ābolu etiķis
100 g cukurs
Lauru lapa, krustnagliņas

Pagatavošana:
Ķirbi sagriež plānās šķēlēs aplej ar karstu marinādi un ļauj lēnām atdzist un ievilkties.

Nēģus noberž ar sāli, iztīra, sagriež mazākos gabaliņos un liek sautēties dārzeņu buljonā apmēram 30 minūtes, tad liek uz restēm un apkūpina. Kūpināt var speciālās kūpinātavās, bet līdzīgu efektu var sasniegt arī, kūpinot uz plīts pannā ar vāku, tikai jārēķinās, ka dūmu virtuvē būs vairāk nekā ierasts.

Marinādei uzvāra vīnu etiķi, cukuru un garšvielas. Ķirbi sagriež plānās šķēlēs, aplej ar karstu marinādi un ļauj lēnām atdzist un ievilktie.

Nēģus pasniedz siltus ar marinētiem ķirbjiem un lapu salātiem.


Nēģu salāti ar pērļu grūbām, marinētiem gurķiem un biešu crem frech (4 porcijas)

Autors: Andris Rūmītis, restorāna “Burkāns” šefpavārs

Sastāvdaļas:
Nēģi želejā 0,4kg
Pērļu grūbas 0,1kg
Marinēti gurķi 0,240
Crem frech 0,140
Olīveļļa 0,05l
Sāls, pipari
Biešu pulveris 0,005kg
Zaļumi dekorēšanai 

Sastāvdaļas mērcei:
Olīveļļa 0,140l
Kanēlis 0,003kg
Medus 0,03kg
Dižonas sinepes 0,02kg
Apelsīnu sula 0,02l
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Pērļu grūbas apgrauzdē sausā katlā, lej ūdeni 4cm virs grūbām. Vāra aptuveni 15 minūtes, noskalo zem vēsa ūdens.

Marinētus gurķus sagriež smalkos kubiņos un sajauc ar olīveļļu, sāli un pipariem.

Crem frech sajauc ar biešu pulveri un notecina 10 h sietā.

Mērcei sajauc visas sastāvdaļas, tievā strūklā ieputo olīveļļu.

Pasniegšana:
Šķīvī kārto grūbas, pa virsu nēģus un crem frech, nedaudz pārlej ar mērci un dekorē ar zaļumiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu