Sastāvdaļas
- 300 g. šampinjoni
- 3 – 4 tomāti
- Podiņš salātu lapas
- Bundīte dilles
- Buntīte loki
- Parmezāna siers
Mērcei
- ½ citrona
- 2 ēd.k. olīvu eļļa
- 1 tēj.k. cukura
- Sojas mērce
Pagatavošana
Uz šķīvja liek saplucinātas vai sagrieztas salātu lapas, tam pa virsu kārtās liek ripiņās sagrieztus tomātus un šampinjonus. Bagātīgi pārber ar smalki sagrieztiem lokiem un dillēm. Pa virsu ber smalki sarīvētu parmezāna sieru.
Traukā izspiež citrona sulu, pievieno vienu tējkaroti cukura un divas ēdamkarotes olīveļļas. Maisa, kamēr izkūst cukurs. Mērci uzlej neilgi pirms salātu pasniegšanas, atsevišķi pievienojot sojas mērci, pēc vajadzības.