Vārda dienu svin: Vineta, Oļegs

Svaigā siera deserts

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svaigo sieru var izmantot ļoti dažādos veidos. Ar to var smērēt gan maizītes, gan pagatavot saldo. Nataša piedāvā savu svaigā siera deserta recepti.

Sastāvdaļas:
200g biezpiens (manā gadījumā bija graudains, vājpiena, viegli mitrs biezpiens)
5 ēd.k iebiezinātais piens (der gan vārīts, gan nevārīts)
200ml piens
50g kokosa skaidiņas, bet var arī ņemt jebkurus citus riekstus
4 ēd.k cukurs (deserta krēmam) un 1 ēd.k cukurs (pamatnei), bet būtībā jau pēc garšas, cik salds kuram garšo
1 paciņa vaniļas cukurs, vai arī citrona miziņa
200-250g kakao vai vaniļas cepumi (daudzums jāskatās pēc masas konsistences)
1 paciņa Kāruma svaigais klasiskais siers
200g skābais krējums, vislabāk, ja ir izlejamais 25%-30%, jo šāds labi putojas
1 paciņa želatīns “Valež” (ja ņemsiet citu želatīnu, tad skatieties kādam šķidruma daudzumam tas paredzēts)

Pagatavošana:
Biezpienu sablenderējam ar 1 ēd.k Kāruma svaigo sieru un 1 ēd.k cukuru.
Atsevišķi arī sablenderējam cepumus.
Biezpiena masai pievienojam kokosa skaidiņas (ja izmantojam citus riekstus, tad tos apgrauzdējam un sablenderējam) un beram pa daļām arī sablenderētos cepumus. Masai jāsanāk ļoti biezai, mazliet sausai, lai nelīp pie rokām. Izmaisām.
Liekam šo masu traukā, kur ieklāts cepamais papīrs vai follijs, izlīdzinām. Šī ir deserta pamatne.
Pienā iemaisām želatīnu un atstājam uzbriest, bet pa to laiku gatavojam deserta krēmu.
Liekam traukā skābo krējumu, svaigo sieru, iebiezināto pienu, cukuru, vaniļas cukuru un sākam putot. Putojam līdz masa sabiezē, paliek krēmīga, gaisīga un palielinās apjomā, pagaršojam vai pietiekami salds un jāņem vērā, ka vēl tiks pievienots 200ml piens.
Uzbriedināto želatīnu uzsildām siltu un izmaisām līdz pienā nav redzami želatīna graudiņi.
Putojam deserta krēmu un lejam iekšā izkausēto želatīnu.
Šo deserta krēmu lejam uz sagatavotās pamatnes. Ja vēlamies dekorēt deserta virsu, tad 2 ēd.k deserta masas pievienojam kakao. Aplejam ar karotes palīdzību strīpainu deserta virsmu un ar kociņu izbraukājam, šādi veidojot kādu ornamentu.
Desertu liekam ledusskapī uz 1 stundu līdz sarecē.

Sagriežam un pasniedzam!

Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

Atstāt Ziņu