Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Superuzturs bērna prātam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ā liecina pētījumi, bērniem mācīšanās grūtības, uzvedības problēmas un hiperaktivitāte lielā mērā ir saistīta ar pārāk apstrādātas, mākslīgas, garšas pastiprinātājiem un krāsvielām bagātas pārtikas lietošanu. Kvalitatīvs uzturs ir visa pamats un vienīgās zāles, kas ārstē! Tāpēc lielisks atklājums būs jaunā grāmata “Superuzturs bērna prātam”, kurā uzzināsiet, kā bērnam būt veselam, uzlabot sekmes mācībās, saglabāt možu skatījumu uz dzīvi.

Grāmata “Superuzturs bērna prātam” ir ieguvusi Edouard Cointreau’s Gourmand World Cookbook Award 2010 kā labākā veselībai un pārtikai veltītā grāmata no Indijas un Independent Publisher piešķirto balvu 2011 Living Now Book Awards par labākas dzīves veidošanai veltītu grāmatu.

Grāmatas autori Amitabhs Pandits, viens no ievērojamākajiem bērnu diētas ārstiem Indijā, un Minnija Pandita, kas Indijā aizsāka svaigēšanas kustību, jau vairāk nekā desmit gadus praktizē ortomolekulāro zinātni. Šie pasaulslavenie speciālisti praksē ieviesuši progresīvāko uztura veidu – ortomolekulāro uzturu. Pēc vairākus gadus ilgušiem apjomīgiem pētījumiem par ortomolekulārās zinātnes izmantošanu cīņā pret novecošanos, viņi sniedz pasaulei brīnišķīgu ideju par smadzeņu darbības veicināšanu, uzlabojot to darbspējas ar pārtiku. Šis darbs tapis pētījumu rezultātā pēc tūkstošiem vecāku lūguma.

Grāmata “Superuzturs bērna prātam” kliedēs neziņu par bērnu smadzeņu attīstību, paskaidros, kā jāplāno un jāmaina bērna uzturs, lai paaugstinātu viņa garīgās spējas un gūtu pēc iespējas lielāku labumu no ortomolekulāro uztura pētījuma rezultātiem. Lietpratīgāka bērna uztura plānošana vistiešākajā veidā ietekmēs viņa nervu un smadzeņu darbības ātrumu, no kā ir atkarīga izpratne, mācīšanās spējas un atmiņa.

Grāmatas pirmajā daļā aprakstīta uzturvielu ietekme uz smadzeņu šūnām, bērnu uzvedību, koncentrēšanās spējām un sekmēm mācībās. Otrajā daļā “Uztura pasaule” sniegtas receptes ēdieniem, kas jau dažu nedēļu laikā palīdzēs gūt pārsteidzošus rezultātus. Ēdieni, kas pagatavoti pēc abu speciālistu izveidotajām receptēm, satur mikroelementus un šūnām nepieciešamās uzturvielas, kas cilvēka ķermenī rada nozīmīgas pārmaiņas.

Grāmatas autori ir pārliecināti, ka bērnu ēšanas paradumu veidošana ir smalks darbs. Vecākiem jāmudina bērns izdarīt pareizo izvēli bez moralizēšanas un pārmetumiem. Šis atbildīgais darbs jāveic, galvenokārt nodrošinot veselīgu pārtiku, nevis tikai mācot, ka daži pārtikas produkti ir slikti.

 

Grāmatu “Superuzturs bērna prātam” izdevis Apgāds Zvaigzne ABC, no angļu valodas tulkojis Ivars Alksnis.

Dalīties.

Atstāt Ziņu