Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Spageti svaigā siera mērcē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Man garšo makaroni. Ar gaļu, ar dārzeņiem, ar sieru, pat ar sēnēm – visdažādākajās variācijās. Izlasot par Kārums konkursu, nolēmu padalīties ar vienu variantu, kādā ātri var pagatavot garšīgus spageti. Šī ēdiena pagatavošana neaizņem vairāk kā 20 minūtes.

Vajadzīgs (4 krietnām porcijām):
Svaigais siers ‘Kārums’ (ņēmu ar zaļumiem, bet labi ir arī ar olīvēm)
Tomāti vidēja lieluma, 2 gabali
1 Spageti makaronu paka
Auksti kūpināta desa (ap 150 grami)
Sāls, pipari, baziliks (ideāli, ja ir svaigs baziliks, man bija vien kaltētais)

Gatavošana:
Uzliek vārīties ūdeni makaroniem. Tikmēr sagriež kubiņos tomātus un desu. Kad ūdens vārās, liek iekšā makaronus, pielej nedaudz eļļas, lai tie nesaķep, pievieno ūdenim sāli. Pa to laiku, kamēr makaroni vārās, ņem pannu ar augstajām malām, liek sautēties tomātus, apber tos ar baziliku, lai izvilinātu burvīgo aromātu. Kad tomāti pāris minūtes pakarsējušies, liek klāt sagriezto desu, pieber sāli, piparus pēc garšas. Iespējams, pa šo laiku makaroni jau jānokāš. Pie tomātiem un desas pannā pievieno paciņu svaigā siera, maisa līdz tas izkūst. Viss – burvīga mērce priekš makaroniem gatava! Var uzliet uz makaroniem šķīvī, bet var arī makaronus vienkārši iemaisīt iekšā mērcē, kā šoreiz to izdarīju es. Sātīgi un garšīgi!

Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

Atstāt Ziņu