Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Šokolādes torte īstiem kārumniekiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šo tortes recepti saliku pati savā galvā, cenšoties atrast to garšu, kas tīk gan dēlam, gan vīram. Abi divi tortēs ir ļoti izvēlīgi. Ieliku lielas pūles, gatavoju no sirds, jo velējos,lai viņiem ne tikai torte šķistu ēdama, bet lai tā būtu: “oooo,jāāāāā”!

Sastāvdaļas biskvītam:
100g sviests
4 olas
5 ēd.k cukurs
100g melnā šokolāde
50ml saldais krējums
2 ēd.k kartupeļu ciete
4 ēd.k milti
4 ēd.k kakao
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe

Sastāvdaļas krēmam:
200g svaigais siers
100g melnā šokolāde
100g sviests
4 ēd.k cukurs
3 ēd.k kakao
1 paciņa vaniļas cukurs
50ml saldais krējums

Dekorēšanai:
Drupačas-blenderēti šokolādes cepumi vai vafeles vai kas līdzīgs
50g šokolāde +1 ēd.k saldais krējums
želeja

Gatavojam biskvītu:
Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.
Baltumus putojam ar šķipsniņu sāli līdz izveidojas putas, pievienojam 2 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām, pievienojam citronskābi. Putojam līdz cukurs izkusis un izveidojās stingras olbaltuma putas.
Atsevišķi putojam sviestu ar atlikušo cukuru, līdz krēmīgai masai, tad pa vienam ieputojam olas dzeltenumu.
Ieputojam kakao un kartupeļu cieti.
Šokolādi sadrupinam saldajā krējumā un izkausējam. Atdzisušu, ne karstu ieputojam sviesta masā.
Tālāk iesijājam miltus, izmaisām.
Iecilājam olbaltuma putas, lēnam ar karoti vienā virzienā.
Lejam cepamtraukā, kas iesmērēts ar sviestu.

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem (zemā tempertūrā) aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbaudam ar sausu nazi vai kociņu, ja sauss, tad gatavs.
Gatavo biskvītu apsedzam ar mitru dvieli un ļaujam atdzist un tad izņemam no formas.
Pilnīgi atdzisušu pārgriežam horizontāli uz pusēm.

Pārgiežot biskvītu, viducis nav kā ierastam bskvītam maigs, pūkains, sauss,bet gan diezgan presēts,mitrs,var šķist, ka nav izcepies. Bet patiesībā tā jābūt, jo sastāvā daudz taukvielas.Tas dos to izteikto šokolādes tortes garšu.

Gatavojam krēmu.
Sviestu putojam ar cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgai masai, tad ieputojam svaigo sieru.
Šokolādi iedrupinam saldajā krējumā un izkausējam, atdzesējam.
Izkausēto šokolādi ieputojam krēmā, tad pievienojam kakao, vēl saputojam.
Krēmu smērējam uz biskvīta apakšas, uzliekam otru biskvīta kārtu.
Visu torti apsmērējam ar krēmu. Apberam ar drupačām. Liekam ledusskapī ievilkties. No želejas izspiedu sirsniņas. Aplejam ar izkausētu šokolādi, kas sajaukta ar saldo krējumu.
Liekam ledusskapī līdz sastingst. Tortes svars pie 2,5kg

Nevarēju vien sagaidīt līdz ķersimies pie gardā kumosiņa, lai novērtētu garšas buķeti.
Vissvarīgākais bija dēla un vīra viedoklis, jo viņi ir diezgan izvēlīgi.
Un, jā, trāpīju “10”, šokolādes torte bija viņiem pa prātam un pat vairāk…
Protams, torte ir trekna un līdz ar to maziņs gabaliņš apmierinās kārumniekus…

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu