Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Smalkā ķiploku zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ēdienu gatavošana un bildēšana ir Viktorijas mīļākā nodarbe. Konkursam Mana garšīgā zupa viņa iesūtījusi Smalkās ķiploku zupas recepti. “Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās,” raksta Viktorija.

Zupas pagatavošanai nepieciešams:
1 sīpols
6 ķiploka daiviņas
250g kūpinātas gaļas
1 puravs
4 kartupeļi
1 l buljona
1 ēd.k. sviesta
sāls, pipari pēc garšas
1/2 tējk. ķimeņu
1 tējk. majorāna
2 ēd.k. pētersīļu

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos.
Puravu nomazgā un sagriež. Katlā uzkarsē sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un visu apcep.
Pievieno gaļu, pielej buljonu un uzvāra.Pieber sāli, piparus, ķimenes un majorānu.
Zupai pievieno puravu un kartupeļus un uz vidējas uguns vāra apm. 20 min, kamēr kartupeļi ir mīksti.
Pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu