Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Skābēti gurķi un tomāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Linards un Liene iesūtījuši savu īpašo skābētu gurķu un tomātu recepti.

Linarda recepte: skābēti gurķi un tomāti
Ņem gurķus (labāk lasīt gurķus no rīta, jo tad tajos vairāk cukura un vitamīni) un nomazgā. Ņem dilles ar visiem kātiem un diļļu galviņām, upeņu lapas, mārrutku lapas un sakni. Skābējot tomātus ieteicams pievienot arī ķiršu lapas. Garšvielu un gurķu attiecībai jābūt 25% no gurķu masas. Garšvielas kopā ar gurķiem sapilda burkās. Pārlej ar ūdeni, kam pievienots sāls un nedaudz cukura. Uz 10 litriem ūdens nepieciešams 800g sāls un 6 ēdamkarotes cukurs. Burkā ūdeni lej līdz pašai augšai, lai skābšanas procesā netiktu klāt skābeklis. Vāko ar plastmasas vāciņiem. Tāpat dara ar tomātiem.

 Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu