Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Skābā krējuma,iebiezinātā piena deserts

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vēlos ar jums padalīties ar vēl vienu deserta recepti, kur galvenā sastāvdaļa ir skābais krējums. Daži sadzirdot, ka sastāvā ir skābais krējums, pārjautā vai gadījumā nav domāts saldais krējums. Nē, nav gan saldais krējums, bet tas pats skābais.

Sastāvdaļas:
– 500ml skābais krējums no 25 % – 30 %, ņemiet to krējumu, par kuru esiet pārliecināti, ka tas saputosies,līdz ar to tas nevar būt izstrādājums
– iebiezinātais piens 200-300g
– cepumi ap 300g, var ņemt Selgas,bet var arī smilšu vai kādus citus
– ap 200g apcepti zemesrieksti
– var pievienot vaniļas cukuru, ja vēlas
– 150ml piens
– 4 tēj.k želatīns
– ap 200g sviests, bet godīgi sakot es ņemu pusi uz pusi sviestu un cepamo margarīnu.1.kārt,jo tā būs lētāk; 2.kārt,jo plikā sviestā masa būs pārāk cieta,bet ar margarīnu tā būs viegli cieta.)

Pagatavošana:
Skābo krējumu putojam ar vaniļas cukuru kādas 5 minūtes, tad lēnām pievienojam iebiezināto pienu, nepārtraukti putojot. Turpinam putot līdz kļūs maiga, krēmīga masa.
Pienā iemaisam želatīnu,uzbriedinam un tad uzsildam, izmaisam līdz želatīns izšķīst. Želatīnu ielejam krējuma masā, ar putojamo slotiņu izmaisam.es maisu ar putojamo slotiņu,jo tam tiešām vienmērīgi izmaisās.
Cepumus sasmalcināju ar mīklas rulli,bet manā gadījumā ar tukšu pudeli, jo nav mīklas ruļļa.Sasmalcinam pēc iespējas smalkāk.Tieši tā pat sasmalcinam riekstus. Var arī šo visu sablenderēt, bet sasmalcināti un sablenderēti garšos citādi, kaut sastāvdaļas būs tās pašas.
Sasmalcinātos riekstus un cepumus sajaucam kopā. Izkausējam sviestu/margarīnu,lejam cepumu riekstu maisījumā, kārtīgi izmaisam.

Liekam traukā, kur ielikta pārtikas plēve un kārtīgi izlīdzinam, izveidojam augstas maliņas. (Pārtikas plēvi es izmantoju, lai smuki un viegli izdabūtu desertu no formas, bet, ja jums ir forma ar noņemamām malām, tad jums tas nebūs vajadzīgs).
Desertu lejam formā uz riekstu/cepumu pamatnes un liekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām, bet visgardāk būs otrā dienā.
Deserts ir maigs, ne pārāk salds, bet pietiekami salds.Šķiet, ka kūst uz mēles.
Pievienojot riekstus pie cepumiem, mēs iegūstam ļoti neparastu garšu, citādu kā ierasts.
Var arī izdekorēt ar izkausētu šokolādi. Tā būs ne tikai vizuāli citādi, bet arī garšas ziņā būs mazliet citādi.
Varu tikai teikt – pamēģini nenožēlosi,jo garša pasakaina! Garšos gan lieliem, gan arī maziem.
Šo desertu pagatavot nav sarežģīti un arī nebūs dārgi.
Man forma 24 cm diametrā un 4,5cm augstumā. 8 cilvēkiem būs ne tikai ko nogaršot, bet kārtīgi izbaudīt, jo gabaliņi nav no mazākajiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu