Tā kā manās mājās ir divi vīrieši- vīrs un dēls, tad virtuvē man nākas izdabāt viņiem abiem. Ēdienu ziņā gan vīram, gan dēlam gaume ir līdzīga, abi ir izvēlīgi. Bet tas, ka viņi ir tik izvēlīgi, dod man iespēju improvizēt, radīt ko tādu, kas spēj viņus pārsteigt. Katru dienu dzimst jaunas idejas tieši maniem mīļajiem.
Smilšu cepumi ar sarkanu kiršu želeju, kas papildināti ar šokolādi ir vīra un dēla iecienīti cepumi. Vēlējos viņus pārsteigt un palutināt, un uz svētkiem pagatavoju šo saldo našķi.
100g sviests
1 ola
4 ēd.k cukurs
4 ēd.k kartupeļu vai kukurūzas ciete
apt. 2 glāzēm milti (250ml glāzes tilpums)
1 ēd.k piens vai citrona, apelsīna sula vai rums, konjaks
Dekorēšanai šokolāde un biezs ievārījums vai želeja.
Pagatavošana:
Sviestu putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai. Pievienojam olu un 1 ēd.k rumu.(vai pienu, vai citrona sulu). Putojam līdz cukurs izkusis. Iemaisām cieti, tad pakāpeniski miltus, līdz mīkla ir mīcāma, maiga, bet nelīp pie rokām.
Ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm atpūsties.
Izrullējam mīklu starp diviem cepamā papīra gabaliem. Es izmantoju cepamo papīru rullēšanai, lai nav mīklu jāapber ar miltiem.
Mīkla ir ļoti trausla, tāpēc darām to lēnām.
Izspiežam ar formiņām cepumus.
Tā kā es gatavoju pildītos cepumus, tad spiedu vienu pilnu un vienu cepumu ar tukšu vidu.
Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos apmēram 5 minūtes.
Cepumi cepjas ļoti ātri, līdz ar to jāvaktē lai nenosvilst.
Nevaru pateikt precīzu temperatūru kādā cepu, labāk to darīt zemākā.
Cepumiem labāk palikt bāliem, tiem nebūtu jāpaliek brūniem.
Sagatavojam ievārījumu vai želeju.Es izmantoju ķiršu želeju.
Saliekam kopā divas pusītes, iepildam želeju.
Liekam ledusskapī lai saželē.
Ja izmatojam ievārījumu, tad uzsmērējam uz pilnās pusītes un uzliekam tukšo pa virsu.
Kad želeja saželējusi aplejam ar izkausētu šokolādi.
Skaisti…..gardi…..
Viegli saldi, trausli un kraukšķīgi cepumi.