Vārda dienu svin: Gundars, Kurts, Knuts

8 komentāru

  1. Līga Rozentāle on

    Man ir līdzīga situācija,arī ļoti daudz sīpolu mājā. Es katru gadu janvārī sāku no viņiem diedzēt lokus, ik pārdienas pāršķiroju sīpolkasti un ja kāds tāds aizdomīgāks vai jau izspraukšies mazi bālgani loku galiņi, lieku ūdenī uz virtuves palodzes. Un tā man jau šobrīd ir svaigi zaļie lociņi, ko varu noraut priekš salātiem vai sviestmaizes uzreiz pa taisno no sava mazā dārziņa. :)<br>Vēl sīpoli diezgan daudz izietas,kad gatavoju ķirbju zupu, jo lieku tai klāt saceptus sīpoliņus. Tāpat arī gaļas-ceptu sīpolu mērcīte ir ļoti garšīga! <br>

  2. sīpolu salāti. Sagriež sīpolus.(Es griežu ripiņās.)Uzkaisa sāli,cukuru,uzpilina citrona sulu(pēc garšas). Samaisa,ļauj atsuloties.Ja par asu, nolej sulu. Pieliek krējumu vai eļļu (kas labāk garšo). Ēd ar ceptiem kartupeļiem, gaļu, ar sviestmaizi, u.t.t..Man garšo.

  3. Jūlija Liene R. on

    Uztaisi sīpolu omleti, man ļoooti garšo! Taisa kā parastu omleti,tikai,kad esi olas masu ielējusi pannā, uzreiz ieber arī pa virsu iepriekš zeltaini saceptus sīpolu gabaliņus,lai tie iecepas iekšā olā, sīpolu var būt tā krietni pavairāk, sanāk gardi!

  4. traks vāvers on

    esam sīpolēdāji, mani piedāvājumi, bet visi uz aci, ļaujam vaļu fantāzijai:) <br>1.marinēti aveņu etiķī<br>2.sacepti sviestiņā, var piešaut klāt ķiplokus, uzkrāmējam uz kārtainās mīklas, pārberam ar rīvētu sieru, cep tālāk cepenē<br>3.sīpolu tarta-smilšu mīkla, virsū pildījums-apcepti sīpoli, krējums, ola, piens, siers, un atkal cepenē:)))))<br>lai labi garšo:)))

Atbildēt Aga Atcelt