Vārda dienu svin: Vineta, Oļegs

Siltie kuskusa salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jau savā blogā minēju, ka aizvadītajās brīvdienās pirmo reizi gatavoju kuskusu. To, ka man jāpamēģina tādus pagatavot, sapratu pirms pāris nedēļām, skatoties Džeimija Olivera šovu. Joprojām acu priekšā ir tas, ar kādu vieglumu viņš tos gatavoja, šķita, ka arī tos ēst ir tikpat liela bauda!

Beigās gan sanāca tā, ka no Džeimija smēlos tikai iedvesmu un aptuveno kuskusa pagatavošanas metodi. Pārējo pati izdomāju un uzbūru uz vietas virtuvē!

Nepieciešams:
2 glāze kuskusa
4 glāzes verdoša ūdens
Šķipsniņa sāls
Saulē kaltēti tomāti eļļā (ņēmu 8 vidēja lieluma žāvēto tomātu šķēles)
1/3 sarkanās paprikas
1/3 no 425ml bundžiņas konservētas kukurūzas
Nedaudz eļļa
Saišķis diļļu
10 krabju nūjiņas
1-2 ēd.k. saldā “Exotic Food” čili mērces

Pagatavošana:
Vispirms ieber bļodā 2 glāzes kuskusa. Sasmalcina ar blenderi vai smalki sagriež žāvētos tomātus (eļļu vēlams maksimāli notecināt) un pievieno kuskusam. Pievieno šķipsniņu sāls un visu ar karoti apmaisa. Lej virsū 4 glāzes verdoša ūdens (attiecība ir 1:2 – ja ir glāze kuskusa, 2 – ūdens, 2 glāzes kuskusa – 4 glāzes ūdens). Nemaisa. Uzliek vāku vai šķīvi un ļauj kuskusam uzbriest.

Tad ķeras pie paprikas griešanas. Kad tas izdarīts, liek nedaudz ieeļļotā pannā apcepties. Pievieno arī kukurūzu. Pa to laiku kuskuss ir jau uzbriedis, to var apmaisīt (jābūt irdenam un bez lieka ūdens). Var atstāt tajā pašā bļodā, bet es izvēlējos zemāku stikla trauku, kurā iebēru pa pamatu kuskusu. Tam pa virsu vienmērīgi izvieto apcepto papriku un kukurūzu. Pārkaisa ar sakapātām dillēm. Tajā pašā pannā bez liekām piedevām liek sagrieztas krabju nujiņas. Kad tas izkarsušas (ja ir bijušas slapjas, mitrums nosusis), pievieno saldskābo čilli mērci un nepārtraukti maisot pakarsē vēl kādu minūti. Tad liek kā pēdējo kārtu un var pasniegt.

Sanāk, manuprāt, ļoti diētiski. Kuskuss ir viegls un garša maiga, bet krabju nūjiņas ar saldā čili mērci piešķir vajadzīgo kreptīgumu, kas brīžiem jūtams vairāk, brīžam mazāk.

Proporcijas patiešām liku pēc izjūtām, tāpēc domāju, ka katrs var daudzumu variēt pats!

Dalīties.

3 komentāru

  1. krabju nūjiņas-nezināmas izcelsmes produkts-ar krabjiem nav sakara,cik izmaksā-nu apmērām 1 porcija,un vai nevajadzētu popularizēt lētas un garšīgas receptes-tie vidējie ienākumi nemaz tik lieli nav

  2. Ja, es ari varetu piekrist,ka krabju nujinjas nav labakais un veseligakais produkts, tacu par dargumu ga nenpeirktiu, manuprat, skatoties no sastavdalam sie salati nesanak diez ko dargi,bet normalas cenas,ipashi,ja var paest vairakas personas.

Atstāt Ziņu