“Mīļās sievietes, laiks palutināt vīrus. Pagatavosim viņiem „vīriešu zapti,” -aicina Signe. Konkursam Gatavojam krājumus ziemai! viņa iesūtījusi recepti ziemas salātiem, ko mēdz dēvēt arī par vīriešu ievārījumu jeb zapti.
“Pati tādu brīnumu gatavoju pirmo reizi! Bet man arī garšoja,” atzīst Signe.
Vīriešu zapte
PARASTI ŅEM SASTĀVDAĻAS 1:1
*sīpoli-pus gredzenos
*kāposti-salmiņos
*zaļie tomāti-gabaliņos
*burkāni-rupji rīvēti
*āboli(skābi)-rupji rīvēti
*kabači-rupji rīvēti
*paprika- gabaliņos
*0,5 l Spilva LUXUS tomātu mērce
*0,5-1 l augu eļļa
* 4 ēdamkarotes sāls
*100+/- gr cukura
*3-4 ēdamkarotes etiķa esences
PAGATAVOŠANA:
Sāls, cukurs u.c. piedevas rēķinātas uz 8 litriem salātu.
Katlā ielej eļļu, sacep sīpolus, pievieno kāpostus, burkānus, kabačus, papriku un pārējos dārzeņus un ar cukuru un sāli sasautē mīkstu aptuveni stundu.
(Konsistence sākumā liekas pasausa, tad uz beigām tā kļūst sulīga.) Beigās pievieno tomātu mērci, pavāra mazliet un tad pievieno esenci, samaisa, pakarsē 5 min un verdošu pilda burkās un aizvāko, gāžam riņķī. Nākošā dienā – pagrabā iekšā.
Ziemā tā ir laba piedeva kā salāti, gan arī kā piedeva zupām.
Gatavojam krājumus ziemai!
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.
3 komentāru
šos uzvārīju :)<br>Paldies par recepti 🙂
Bet kā produktus labāk sastrādāt – rīvēt vai sīki griezt?
lai izmantotu visu lapu ,to sagriežu kā gurķi ripiņās un pielieku medu vai uzleju šnabi