Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Signe aicina gatavot vīriešu zapti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Mīļās sievietes, laiks palutināt vīrus. Pagatavosim viņiem „vīriešu zapti,” -aicina Signe. Konkursam Gatavojam krājumus ziemai! viņa iesūtījusi recepti ziemas salātiem, ko mēdz dēvēt arī par vīriešu ievārījumu jeb zapti.

“Pati tādu brīnumu gatavoju pirmo reizi! Bet man arī garšoja,” atzīst Signe.

Vīriešu zapte

PARASTI ŅEM SASTĀVDAĻAS 1:1
*sīpoli-pus gredzenos
*kāposti-salmiņos
*zaļie tomāti-gabaliņos
*burkāni-rupji rīvēti
*āboli(skābi)-rupji rīvēti
*kabači-rupji rīvēti
*paprika- gabaliņos
*0,5 l Spilva LUXUS tomātu mērce
*0,5-1 l augu eļļa
* 4 ēdamkarotes sāls
*100+/- gr cukura
*3-4 ēdamkarotes etiķa esences

PAGATAVOŠANA:
Sāls, cukurs u.c. piedevas rēķinātas uz 8 litriem salātu.
Katlā ielej eļļu, sacep sīpolus, pievieno kāpostus, burkānus, kabačus, papriku  un pārējos dārzeņus un ar cukuru un sāli sasautē mīkstu aptuveni stundu.

(Konsistence sākumā liekas pasausa, tad uz beigām tā kļūst sulīga.) Beigās pievieno tomātu mērci, pavāra mazliet un tad pievieno esenci, samaisa, pakarsē 5 min un verdošu pilda burkās un aizvāko, gāžam riņķī. Nākošā dienā – pagrabā iekšā.

Ziemā tā ir laba piedeva kā salāti, gan arī kā piedeva zupām.

 

Gatavojam krājumus ziemai!

Dārzeņu salāti ziemai

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Signes gurķi savā sulā

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte 

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas 

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Skābēti gurķi un tomāti

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

 

Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Dalīties.

3 komentāru

Atstāt Ziņu