Vārda dienu svin: Edvards, Edvarts, Eduards, Varis

Siers ar sezama sēkliņām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Es esmu liela siera cienītāja. Man tas garšo gan tā pat uz sviestmaizes, gan salātos, gan visur, kur to vien var pievienot. Nu jau šī būs trešā siera recepte, ko esmu izmēģinājusi pati pagatavot.

Šis siers ir maigs, bet to var papildināt ar visdažādākajām garšvielām. Un tā katru reizi sanāk cita garša.

Mūsmājās arī svētku galds nav iedomājams bez siera un šogad varēšu visus pacienāt ar pašas gatavotu siera uzkodu ar sezama sēkliņām.

Mums būs nepieciešams:
0,5l piens
200g skābais krējums
2 olas
1 tēj.k sāls,bet ja vēlas sāļāku pieliekam vairāk
sezama sēkliņas ap 1 ēd.k

Tad vēl būs nepieciešama marle un sietiņš vai caurduris.

Sākam gatavot:
Katliņā ielejam pienu, pievienojam sāli un karsējam līdz pirmajam burbulim, bet nevāram.

Olas viegli sakuļam ar dakšiņu, pievienojam skābo krējumu, izmaisam.

Kad piens jau uzkarsis lēnā strūklakā lejam olu, krējuma maisījumu un maisam.

Uz nelielas uguns karsējam un maisam līdz sāk atdalīties sūkalas un veidojas tādi kā graudiņi. Tas var aizņemt ap 7-10 minūtes.

Citam katiņam pa virsu uzliekam sietiņu/ caurduri, iekšā marli divās kārtās un lejam mūsu uzkarsēto masu.

Kārtīgi notecinam sūkalas, izspiežam.

Tālāk var atstāt ietītu marlē un virsū uzlikt ko smagu, vai arī pārliekam kādā trauciņā kādas formas sieru vēlamies.

Es pārliku trauciņā. Atšķirība būs tāda, ka zem smaguma siers būs cietāks, bet traucņā mīkstāks, irdenāks.

Liekam ledusskapī uz 2 stundām, vai arī ilgāk.

Apgrauzdējam sezama sēkliņas.

Sagriežam sieru lielākos vai mazākos gabaliņos. Katru siera gabaliņu apviļājam sezama sēkliņās.

Uzkoda gatava.

Siers sanāca tiešām gards un nākamreiz izmēgināšu arī ar dažādām garšvielām.

Nobaudot šo sieru, prātā ir nākušas dažas idejas, ar ko noteikt padalīšos, kad izmēģināšu.

Dalīties.

2 komentāru

  1. Līga Rozentāle on

    Es arī esmu liela sieru cienītāja, bet pati gan ne reizi vēl neesmu sieru gatavojusi. Taču veids, kā Tu to pasniedz, šķiet tik vienkāršs. Un vispār – visās Tavās receptēs dvesmo tāda mīlestība uz ēdienu un ēst gatavošanu, ka kripatiņa iedvesmas pielīp ikvienam, kas to lasa. Paldies Tev par to! 🙂

  2. Natālija Rogova on

    Pagatavot šāda veida sieru ir tiešām tik vienkārši.<br>Tas ir vienkāršāk kā izcept cepumus,bulciņas,vai pat kotletes.<br><br>Te nu nekas nevar noiet greizi.Arī laika ziņā tas aizņem maz.<br><br><br>Man ir prieks dalīties ar receptēm,prieku sagādā,ja citiem noder,izdodas un garšo!

Atstāt Ziņu