Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Siera zefīri – neierasti, bet gardi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas zefīram:
1 ola + 1 ēd.k cukurs
aptuveni 30g džiugas siers
1/2 apelsīna sula + 1 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe
50ml ūdens + 2 tēj.k želatīns (Santa Maria)
50ml ūdens + 8 ēd.k cukurs
Dr.Oetker vaniļas cukurs

Gatavojam zefīrus:
Olas dzeltenumam pievienojam apelsīna sulu un cukuru, izmaisām un liekam karsēties līdz masa sabiezē, tad iemaisam rīvētu sieru. Karsējot maisam, līdz siers kārtīgi izkūst.
Ļaujam krēmam atdzist.

Krūzītē samaisam želatīnu ar ūdeni, ļaujam uzbriest līdz tas būs nepieciešams.

Lejam pannā 50ml ūdeni un 8 ēd.k cukuru, vārām apmēram 7 minūtes, ik pa laiciņam apmaisot. Sīrups gatavs, kad to iepilinam glāzē ar aukstu ūdeni,un varam savelt bumbiņu. Ja sīrups izšķīst ūdenī, tad vāl nav gatavs.

Paralēli putojam olas baltumu ar šķipsniņu sāli, tad ieputojam cukuru, vaniļas cukuru un, kad jau izveidojas stingras putas ieputojam citronskābi.
Pakāpeniski pa karotītei ieputojam siera krēmu, kas jau atdzisis un sabiezējis.

Kad sīrups uzvārījies iemaisām tajā uzbriedušo želatīnu. Maisam līdz želatīna gabaliņi pilnībā izkūst. Tad šo sīrupu ieputojam olu krēmā.
Putojam krēmu līdz tas nekrīt nost no miksera slotiņām.

Tālāk zefīru varam likt silikona formā, kas apkaisīta ar pūdercukuru, lai saželē vai ar konditorejas šprici spiežam formīgus zefīrus. Ja nav silikona forma, liekam citā, bet tad apakšā ieklājam cepamā papīra gabalu, lai pēc tam vienkāršāk izņemt no formas.

Zefīrs gatavs pēc pāris stundām, pastāvot istabas tempertūrā.

Zefīru sagriežam mazos gabaliņos un apviļājam kādās drupačās, manā gadījumā – riekstu, cepumu, vai kukurūzas nūjiņu. Var arī apviļāt pūdercukurā vai kakao.

Burvīgs gardums! Un siers zefīrus padara interesantus…īpašus, kā nekur.

 

Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu