Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Siera, šokolādes suflē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
40g rīvēts džiugas siers
2 olas
3 ēd.k milti
1 ēd.k kakao
5g šokolāde
1 ēd.k cukurs
Dr.Oetker vaniļas cukurs
50g sviests
100ml piens

Pagatavošana:
Katliņā izkausējam sviestu, iemaisām miltus un kakao, līdz viss viendabīgs. Pielejam pienu, maisām, turot uz uguns līdz masa viendabīga. Pievienojam šokolādi, maisām, līdz tā viendabīgi sajaucas ar masu.

Iemaisām sieru, līdz tas izkūst un masa kļūst viendabīgas konsistences.

Turpinam karsēt un maisīt, pievienojam olas dzeltenumus. Masa paliek bieza un maisot saveļas kamolā. Pārliekam citā traukā, lai atdziest.

Olas baltumus sākam putot ar šķipsniņu sāli, kad izveidojas putas, pievienojam cukuru un vaniļu. Turpinam putot līdz stingrām putām.

Formiņas iesmērējam ar sviestu un apberam ar rīvmaizi. Labi būtu ar rudzu rīvmaizi, lai krāsa neatšķiras no gataviem suflē, bet tā kā mājās atradās vien kviešu, tad izmantoju to.

Cepeškrāsni uzsildām uz aptuveni 180 grādiem.

Olas baltumus iecilājam šokolādes masā. Darām to pakāpeniski, jo šokolādes masa ir smaga, mums ir jāsaglabā baltumu gaisīgums. Sākumā šokolādes masā iecilājam vien 2 ēdamkarotes olas baltumus, tad pakāpeniski atlikušos. Cenšamies iecilāt viegli, lai olbaltumi nesaplok, bet padara mīklu gaisīgu.

Liekam mīklu formiņās tā, lai aizpildīta 1/2 -2/3 no formiņas. Masa cepjoties celsies.

Cepam suflē 180 grādos. apmēram 25 minūtes. Bet cepšanas laiks atkarīgs no formiņām. ko izmantojam. Man tās ir keramiskās un 10cm diametrā. Ja mazākas vai, ja silikona, tad cepšanas laiks samazinās.

Atdziestot suflē nedaudz nosēžas, tas tādēļ, ka mīklā maz miltu un daudz taukvielu-sviests un šokolāde. Bet tā tam jābūt.

Suflē varam pasniegt siltus ar visu cepamformiņu.
Var arī izņemt no formiņas un pasniegt apbērtu ar pūdercukuru.

Ņemot suflē ar karotīti, tam ir tāda gaisīga skaņa, kā ziemā brienot pa maigām sniega kupenām…
Man tik ļoti iegaršojās, ka gatavoju jau ne vienu reizi vien.


Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>


Dalīties.

Atstāt Ziņu