Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Siera auzu pārslu cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Man garšo siers un, protams, arī siera cepumi. Tālab ierosinu uzcept gardus cepumus, bet tā, lai tie būtu arī veselīgi.

Sastāvdaļas:
100g siers
100g sviests
2,5 glāzes auzu pārslas ar kviešu klijām
garšvielas
dekorēšanai ķimenes, sezama sēkliņas
1 ola

Pagatavošana:
Auzu pārslas ar kviešu klijām sablenderējam miltos. Sieru sarīvējam uz smalkās rīves. Auzu pārslas saberzējam ar sviestu, pievienojam olas dzeltenumu, sieru, garšvielas. Samīcam mīklu, lai nelīp pie rokām. Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

Mīklu sadalam 4 gabaliņos, kamēr vienu rullējam pārējie maisiņā atpūšas. Mīklu rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem, cik plānu vēlamies. Mīkla ir ļoti drupena un nav viegli to rullēt, jābūt pacietīgiem. Bet to var izrullēt ļoti plānu.

Izspiežam ar formiņām cepumus vai arī sagriežam ar nazi gabaliņos.

Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu, ja vēlamies apberam ar ķimenēm vai sezama sēkliņam un cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm, līdz cepumi ir sausi un viegli brūni.

Gatavie cepumi ir ļoti trausli, bet toties cik tie garšīgi!

Dalīties.

Atstāt Ziņu