Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Saulainais kēkss

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
1 glāze cukurs
1 glāze mannā
1 glāze kukurūzas milti
1 glāze eļļa
1 glāze kokosriekstu skaidiņas
1 glāze bezpiedevu jogurts
1 tēj.k soda
1 ola
pēc vēlēšanās žāvētie augļi (man bija žāvēti ananāsu gabaliņi)

P.S. Izmantotās glāzes tilpums 250ml

Pagatavošana:
Bļodā beram miltus, mannā, cukuru, kokosa skaidiņas, sodu, ananāsu gabaliņus, izmaisām.
Pievienojam eļļu, jogurtu un olu. Izmaisām.
Lejam ieeļļotā formā un cepam ap 180 grādiem apmēram 30-40 minūtes.Cepšanas laiks atkarīgs no tā, kādā formā cepam, ja forma lēzena, tad laiks samazinās, ja augsta, tad palielinās.

Gatavs kēks ir skaisti brūns un, iedurot kociņu, tas paliek sauss.
Nedaudz padzesējam un tad izņemam no formas.

Ja vēlamies, pārkaisām ar pūdercukuru, var arī pārliet ar glazūru, bet man jau šķiet, ka tas ir lieki, jo kēkss ir pietiekami mitrs.

Un cik saulains kēkss ir iekšpusē….mmm, garša pasakaina!

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu