Sastāvdaļas:
Burkāni
Ķirbis
Sīpoli
Olas
Milti
Garšvielas: sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana:
Sarīvē ķirbi un burkānus, aptuveni līdzīgās daļās. Daudzums atkarīgs no tā, cik daudz plācenīšus vēlas sacept. Rīvētajierm dārzeņiem pievieno smalki sagrieztu sīpolu, olas, miltus un garšvielas, visu samaisa. Olas un miltus pievieno tik daudz, lai veidotos masa, no kuras var izveidot plācenīšu formu un tie uz pannas nejūk laukā. No gatavās masas veido plācenīšus un cep eļļā zeltainus.
Burkānu-ķirbju plācenīšus var ēst vienus pašus ar krējumu un zaļumiem, vai kopā ar kartupeļu biezeni, rīsiem un citām piedevām. Sātīga, garšīga un veselīga maltīte, teju kā veģetāra kotlete.
1 komentārs
ienāca ideja no rīta izmantot burkānus pēc sulu spiešanas un uzcept kādas pankūkas, pabrowzēju androidā un re – izlec sievietespasaules receptes, i dators nav jāslēdz iekšā 🙂