Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Sātīga ķirbju biezzupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

roši vien kā daudzi, ķirbi kādreiz es ne visai mīlēju,jo tas saistījās vien ar saldajiem ēdieniem un marinētajiem ķirbīšiem. Bet tad atklāju, ka to var pagatavot tik dažādi! Tam nav jābūt saldam!
Mūsu ģimenē iecienītas ir ķirbju pankūkas un ķirbju biezzupa, un abi ir sātīgi jeb, kā saka, kreptīgi ēdieni.
Ja jau janvāris ir zupu mēnesis, tad nevaru nepadalīties ar mūsu variantu, kā pagatavot ķirbju zupu.
 

Nepieciešams:
ķirbis
kartupeļi
burkāni
sīpoli
pāris ķiploka daiviņas
sāls
maizes grauzdiņi

Pagatavošana
Tā kā izteikti reti gatavoju, vadoties pēc receptēm un precīzām sastāvdaļām, nepateikšu precīzus daudzumus produktiem, kurus lietoju. Šī zupa ir viena no mūsu ģimenē iecienītākajām. Atklājām pērn, kad ķirbjus kaut kur vajadzēja likt un vienkārši sākām ar tiem eksperimentēt.
Tā, lūk, iedvesmojoties no dažādām ķirbju krēmzupu receptēm, un apvienojot tās ar mūsu garšas gaumi, radījām šādu zupiņu.
Pagatavošana ir pat ļoti vienkārša.
Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos ķirbi, liek vārīties ūdenī, peivieno nedaudz sāls. Nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež gabaliņos, liek vārīties sālsūdenī atsevišķā katliņā. Aptuvenās proporcijas – ķirbim jābūt divreiz, pat trīsreiz vairāk kā kartupeļiem un burkāniem kopā.
Kamēr viss vārās, sagriežam sīpolus (tā pavairāk, droši kādus 4), apcepam pannā zeltaini brūnus.
Kad ķirbis novārījies, buljonu nokāš, daļu nolejot kādā bļodiņā. Kad kartupeļi un burkāni mīksti, tos nokāš, pievieno ķirbim. Sablenderē ķirbi un kartupeļus, pievieno lielāko daļu apcepto sīpolu (pārējo var atstāt, lai uzkaisītu uz zupas, kad to pasniedz šķīvī) un vienu vai divas ķiploka daiviņas, sāli pēc garšas un atkal visu sablenderē. Ja masa palikusi pārāk tumīga, var pieliet nedaudz šķidrumu – buljonu, kurā vārījies ķirbis, un atkal sablenderēt.
Zupu pasniedz ar rupjmaizes grauzdiņiem.
Brīnišķīgi garšo, ja grauzdiņus uzcepam paši – rupjmaizes ķieģelīti sagriež šķēlēs un uz pannas apcep no abām pusēm.

Lai izdodas garšīgi eksperimenti virtuvē!

Dalīties.

Atstāt Ziņu