Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Šašliks mārrutku-majonēzes marinādē ar sīpoliem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sam secinājuši, ka pašiem gatavot šašliku ir izdevīgāk. Pirmkārt, pats vari izvēlēties gaļu, zini, ka tai nebūs klāt milzīgi daudz ādas gabalu, cīpslu, taukumu, kā mēdz gadīties ar spainīšos vai celofānā iepakotajiem, gatavajiem šašlikiem. Otrkārt, sanāk lētāk. Treškārt, vari piešķirt gaļai tādu garšu, kādu vēlies!

Šo recepti esam gatvojuši vairākkārt – vienmēr sanāk nedaudz atšķirīgi, taču tik un tā – ļoti garšīgi. Gatavojām arī šajos Jāņos, tāpēc arī recepte tik lielam daudzumam.

Nepieciešams:
3,5 kg kakla karbonādes
2 paciņas majonēzes
2-3 ēd.k. eļļas
2 ēd.k. rupjās sāls
1 burciņa (220 ml) mārrutku
2 vidēji lieli sīpoli
Gaļas kopējā garšviela
Ķirštomāti

Gatavošana:
Gaļu sagriež nelielos gabalos. Liek bļodā, pārber ar sāli, uzlej eļļu, sagriež un pievieno sīpolus. Atsevišķā bļodā sajauc majonēzi ar mārrutkiem un kopējo gaļas garšvielu. Kad viss labi samaisījies kopā, ar to pārlej gaļu. Visu labi apmaisa un atstāj uz 12-24 stundām vēsumā marinēties. Pēc tam liek uz iesmiņiem, pa vidam uzdurot arī pa kādam ķirštomātiņam.
Pateicoties majonēzei un nedaudz eļļas, gaļa sanāk ļoti mīksta un marinējums ir patīkami viegls. 

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>




Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu