Piekrīti taču, ka vislabāk aukstas ziemas dienās var sasildīties ar šķīvi karstas un sātīgas zupas. Pagatavo sev un savai ģimenei pusdienās pikanto pupiņu zupu. Recepti iesaka zupu restorāna Tikai karotes šefpavāre Kristīna Devjateņa.
Pikantā pupiņu zupa 4 personām
Nepieciešamie produkti:
- Liellopu šķiņķis 0,4 kg – griezts vidēja lieluma kubiņos
- Kūpināta cūkas krūtiņa 0,1 kg – griezta smalkos kubiņos
- Kartupeļi 0,4 kg – griezti tādos pašos kubiņos kā liellopu gaļa
- Burkāni 0,2 kg – griezti mazos kubiņos
- Sīpoli 0,2 kg – smalki sakapāti
- Tomāti 0,3 kg – griezti tādos pašos kubiņos kā liellopu gaļa
- Pupiņas, konservētas, baltas 0,5 kg
- Eļļa 2 ēdamkarotes
- Paprikas pulveris 1 tējkarote
- Pikantā piedeva gaļai pēc garšas (atkarīgs no tā cik pikantu zupu gribas)
- Tomātu pasta 1 ēdamakrote
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Kubiciņos sagrieztu liellopa gaļu kastrolī, kurā vārīsies zupa, apcep pievienojot 1 ēdamkaroti eļļas, tālāk pievieno kūpinātu cūkas krūtiņu, burkānus, sīpolus, paprikas pulveri. Visu apcep, pievieno ūdeni, vāra līdz liellopa gaļa mīksta, tad pievieno kartupeļus. Kamēr kartupeļi vārās, uz atsevišķas pannas uzlej 1 ēdamkaroti eļļas un apcep tomātu pastu, to pievieno zupai. Kad kartupeļi pusgatavi, pievieno tomātus, konservētās pupiņas, sāli, pikanto piedevu gaļai un vāra līdz kartupeļi gatavi.
Pasniedz ar skābo krējumu.
Paldies zupu restorāna Tikai karotes šefpavārei Kristīnei Devjateņai!