Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Sarīko nedēļas nogalē dārza svētkus!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koku lapas jau pilnībā izplaukušas, ceriņi zied, viss smaržo un saule mūs lutina ar  + 25 grādiem, ir sākusies vasara! Īstais laiks sarīkot dārza svētkus vai doties piknikā. SievietesPasaule.lv piedāvā tev iedvesmai dārza svētku ēdienkarti: svaigus grieķu salātus, grillētu vistu rabarberu marinādē un saldajā- grillētus banānus šokolādes mērcē.

Svaigi grieķu salāti
Siltā vasaras dienā tā vien gribas ko svaigu, tāpēc pagatavo šādu latvieši grieķu salātu versiju – gan veselīgi un svaigi, gan vēders būs pilns.
Sagriez Ķīnas kāpostu, dažus tomātus, garo gurķi, papriku, svaigus sīpolus, pievieno melnās olīves bez kauliņiem un pa virsu sagrieztajiem dārzeņiem liec kazas siera gabaliņus. Tad to visu sajauc ar salātu mērci vai labu olīveļļu un liec traukā.

Grillēta vista rabarberu marinādē
Sagriez nelielos gabaliņos vistu. Sagriez nelielos gabaliņos rabarbera kātus, pievieno pāris ēdamkarotes medu, piparus, sāli. Samaisi visu kopā un ļauj gaļai pāris stundas ievilkties. Pēc tam var sākt grillēt.

Saldajā- grillēti banāni ar šokolādi
Kad gaļa uzgrillēta vai šašliki uzcepti, grillu vari izmantot arī saldā ēdiena pagatavošanai. Paņem kārtīgu banānu ķekaru un tumšo šokolādi bez pildījuma.
Katra nenomizota banāna iekšpuses ieliekumā veic iegriezumu ar nazi – no viena gala līdz otram. Iegriezumā divās vai trīs vietās sadur iekšā šokolādes gabaliņus. Tad liec banānus uz restēm. Banāni ir izcepušies, kad miza no ārpuses ir melna, bet iekšā ir izkususi šokolāde. Saliec uz šķīvīšiem un ēdiet ar karotīti banāna silto iekšpusi – ļoti gardi!

Dzēriens- atspirdzinošs rabarberu kvass

Nepieciešams:
1,5 kg rabarberi
4 litri ūdens
Cukurs pēc garšas
1/2 tējkarote raugs

Pagatavošana:
Izvāra rabarberu kompotu, ne pārāk saldu, atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pieliek raugu. Kad parādās pirmās putiņas, nokāš, sapilda pudelēs, noslēdz ar korķiem tur ledusskapī vai pagrabā, galvenais- vēsumā. Pēc dienas, divām ir gatavs bezalkoholisks, atspirdzinošs rabarberu kvass, bet pēc nedēļas tas jau ir viegls, putojošs alkoholisks dzēriens!

 

Sarīko sev un saviem mīļajiem dārza svētkus jau šajā nedēļas nogalē!

Dalīties.

4 komentāru

  1. Nu kā tā drīkst darba dienas vidū kārdināt cilvēkus ar šādām lietām! Gribas gandrīz vai celties un iet mājās! Bet paldies par ieteikumiem!

  2. Līga Rozentāle on

    Jā, 100% piekrītu, arvien grūtāk nosēdēt telpās. Gribas paņemt datoriņu un iet sēdēt laukā – dārzā vai pļavā, kaut vai parciņā!

  3. Sestdien noteikti grillēsim, jau nedēļas sākumā nolēmām, tik burvīgs laiks ir jāizmanto. Būs jāpamēģina tie banāni, izklausās interesanti. Vistas recepte arī kārdinoša, bet vakar jau iemarinēju cūkgaļu, būs šašliks.

  4. Mmm, siekalas tek, gribu šašlikus! Šogad vēl ne reizi neesam cepuši. Nu šajās brīvdienās obligāti jāatklāj šašliku sezona, tāds karstumiņš, nākamnedēļ sola vēsāku laiku, tā kā jāizmanto laiciņš!

Atstāt Ziņu