Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Sagaidi brīvdienas ar gardu ābolu pīrāgu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

uvojas rudens un klāt ābolu raža. Un tieši vēl ne pārāk gatavi āboli labi noder gardumu cepšanai. Pamēģini pagatavot ābolu pīrāgu!

Sastāvdaļas mīklai:
1 glāze mannā
1 glāze kefīrs (250ml)
1 glāze milti
1 glāze cukurs
3 olas
1 tēj.k cepamais pulveris

Pildījumam:
100g skābais krējums
200g biezpiens
2 olas
cukurs pēc garšas
kanēlis
ap 1kg āboli,var arī vairāk

Mīklas pagatavošana:
Mannā iemaisam kefīrā un atstājam, lai uzbriest.

Olas putojam ar cukuru, pievienojam uzbrieduso mannā un miltus sajauktus ar cepamo pulveri. Lejam cepamtraukā un atstājam līdz gatavojam pārējo.

Pildījuma pagatavošana:
Ābolus samizojam un sarīvējam uz rupjas rīves.

Olas, biezpienu, cukuru, krējumu sajaucam kopā.

Ņemam cepamtrauku, kur iekšā mīkla, liekam virsū rīvētos ābolus, pārkaisam ar kanēli, pāri pārlejam biezpiena masu. Liekam cepties ap 200 gradiem ap 40 minūtēm. Cepšanas laiks atkarīgs no tā cik liela vai maza jūsu forma, jo zemāka, jo ātrāk izcepsies. Man bija 24 cm diametrā un diezgan augsta, jo citas nav, tad attiecīgi ilgāk cepas. Vislabāk cept 26-28cm formā.

Labi ir, ja mīklas kārta nepārsniedz 1cm, bet pārējais, kas liekas virsū nežēlojot, jo varāk, jo labāk. Bet tas ieteikums ir tik tādēļ, ka zemāku pīrāgu vieglāk ēst.

Lai veicas gatavošanā un lai labi garšo!

Dalīties.

8 komentāru

  1. aha,un no kuras receptes to kefīru izvilka ?Un ko nozīmēs nepieredzējušām saimniecītēm …pildījumam cukurs pēc garšas ! Vai viņas to uzzinās ,kad pīrāgs būs gatavs un iespējams neēdams ? Nu taču vismaz pierakstiet cik ēdamkarotes vai glāze.

  2. Natālija Rogova on

    Cukurs pēc garšas,kad to pievienos biezpienam un krējumam,tad var pagaršot,kur tad problēma???<br>Par kefīru,piemirsu,izlaidu 1 glāze kefīrs!!!<br>Ja kaut kas ir neskaidrs,to taču var arī pieklājīgi pajautāt….

  3. Nu re ,es piemēram nekad nepagaršoju nedz mīklu ,nedz kādu maisījumu ,kurš vēl termiski jāapstrādā,tur tā problēma.<br> Nevajag manus jautājums ņemt ļaunā ,bet pirms publicēšanas iedot kādam galīgam nejēgam kulinārijā lai izlasa.Tad arī tie neskaidrie jautājumi paši izlīdīs .Ne jau visi piedzimuši ar karotīti rokā un paldies par atbildi :)<br>Stap citu tiešām labs pīrāgs ,cepu tādu pirms gadiem 20,kad pati sāku šiverēt pa virtuvi.Tad gan to sauca par ātro kefīra kūku .

  4. Natālija Rogova on

    Tā,pirmkārt Tu laikam nēesi kārtīgi izlasījusi recepti,jo cukura daudzums mīklai ir norādīts ta ir viena glāze!!<br>Nav norādīts tam uzlējumam,kur tiek savienots biezpiens,krējums,cukurs,olas,un,lūk,kad savienojam biezpienu un skābo krējumu,tad vajag pagarsot cik tad cukuru mēs vēlamies pievienot.Vai tad biezpiens un krējums,ja nav termiski apstradāts nav ēdams?????<br><br>Es ar tikai mācos un uzskatu,ja kadam ir kādi neskaidri jautājumi,tad var tos jautat un es tabildēšu,ne visi ir dzimuši tik talantīgi,lai precīzi,bez nevienas kļūdas uzrakstītu ;)<br><br>Šī nav kefīra kūka,pamatne skaitās mannā keksa recepte.

  5. vakar izmēģināju-sanāca ļoti garšīgi!Šodien pat garšo vēl labāk!Man tikai cepās daudz ilgāk par 40 minūtēm, ap stundu (bet apakša ar sanāca bieza)!Domāju ka garšotu labi arī, ja tā apakša būtu plānāka!Paldies par recepti!

Atbildēt Ilze Atcelt