Vārda dienu svin: Vineta, Oļegs

Rupjmaizes deserts ar putoto krēmu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Es jums uzrakstīšu aptuvenu sastāvdaļu daudzumu, jo būtībā jau es gatavoju pēc garšas. Ielieku, pagaršoju, novērtēju un atkal pievienoju.

Sastāvdaļas:
400 g rudzu maize (kura jūsuprāt ir visgardākā)
cukurs pēc garšas ap 3 ēd.k
vaniļas cukurs 1 paciņa
1 neliels citrons
svaigi rīvēts ingvers ap 1 tēj.k
skābs ievārījums, man bija ābolu, cidoniju ap 2 ēd.k, bet būtībā jau pēc garšas
3 krustnagliņas
1 tēj.k kanēlis
1/2 svaigs ābols, citi liek rozīnes, vai kādus citus žāvējumus, bet man kaut kā tieši rozīnes nekad nav garšojušas maizes desertā
200ml skabais krējums + cukurs pēc garšas
1/2 paciņa Kāruma svaigā siera

Pagatavošana:
Maizi sagriezu gabaliņos un apgrauzdēju cepeškrāsnī. (Ja maizi laidīsim caur sietiņu kā es, tad var ar visu garoziņu atstāt, bet, ja nevēlas ņemties ar sietiņu, tad labāk garoziņu nogriezt.)

Apgrauzdēto maizi liekam traukā un uzlejam karstu ūdeni, tā lai knapi tiek apsegta maize. (es gatavoju maizes desertu nevis maizes zupu, tādēļ ūdeni nepievienoju daudz). Atstājam zem vāka uz 30 minūtem, lai maize samirkst.

Samirkušo maizi sablenderēju un vēl izberzu caur sietiņu, lai ir viendabīga masa, bet lielākiem gabaliņiem.

Maizes biezputru liekam katliņā, pievienojam svaigu, sagrieztu gabaliņos ābolu, vaniļas cukuru, rīvētu ingveru, citrona sulu, krustnagliņas un kanēli. Karsējam uz uguns, pievienojam ievārījumu un cukuru pēc garšas.

Karsējam un maisam līdz āboli mīksti. Atdzesējam.

Skābo krējumu putojam ar svaigo sieru un cukuru pēc garšas līdz masa paliek krēmīga, gaisīga.

Liekam trauciņā maizes desertu, pāri pārkaisam apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un uzliekam saputoto krēmu.

Tā kā parasti maizes saldie man nav bijuši pa prātam, tad šoreiz gatavoju pati un nevis pēc receptes, bet gan pēc garšas, tā kā garšo man, nevis kā piedavā kādā receptē. Un sanāca burvīgi!

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

Atstāt Ziņu