Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Riekstiņi un groziņi no smilšu mīklas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ķeroties klāt riekstiņu pagatavošanai, bija grūti izvēlēties mīklu. Piedāvājums milzīgs un katra citādāka. Tomēr man liels prieks par savu izvēli -kur nu vēl labāku mīklu! Skaisti, gardi, vienreizēji riekstiņi un groziņi. Mīkla labi padodas,viegli ar tādu strādāt.

Sastāvdaļas mīklai: -3 glāzes milti (glāze 250ml) -250g sviests/margarīns -1/2 glāze cukurs -2 olas -1/2 tēj.k soda -šķipsniņa sāls (es cepu tikai pusi no sīm sastāvdaļām)

Pagatavošana: Sviestu/margarīnu istabas tempertūrā sadrupinam ar miltiem līdz veidojas drupačaina mīkla. Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.Baltumus putojam ar cukuru līdz stingrām putām,tad pievienojam dzeltenumus un turpinam putot. Beigās pievienojam sodu un sāli,vēl mazliet saputojam. Drupaču mīklā pievienojam saputortās olas un visu izmaisam,tad ar rokām izmīcam.Ja mīkla līp pie rokām,tad pa ēd.k pievienojam miltus,lai nelīp.Mīkla sanāk krēmīgi mīksta,maiga,ne cieta.

Gatavo mīklu uz 30 minūtēm liekam ledusskapī.

Ņemam mīklu un liekam formiņās, plānā kārtiņā,tā,ka gandrīz cauri spīd. Mīkla ir ļoti maiga un viegli pildīt formiņās.

Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm,līdz palikuši gaiši brūni un sausi.To pēc izskata var redzēt,ka gatavi.

Es mīklu samazinaju uz pusi.Sanāca 80 pusītes = 40 veseli riekstiņi,un vēl 4 groziņi.Ja neceptu groziņus būtu pie 50 riekstiņiem.Ja cep visu tad noteikt būs vairāk kā 80 veseli riekstiņi.

Gatavojam vārīto/šokolādes/riekstu krēmu:
Katliņā ieliekam 2 olas,pievienojam 4 ēd.k cukuru,vaniļas cukuru pēc garšas un ar putojamo slotiņu saputojam,pievienojam 4 ēd.k miltus,visu rūpīgi izmaisam,lai nav kunkuļi.Uzsildam 320ml pienu,tā lai mazliet silts.Lejam pienu olu/miltu masā,izmaisam.

Lielākā katliņā ielejam mazliet ūdeni,tik,lai mazo katliņu var likt ūdens peldē.Sildam masu ūdens peldē un ar putojamo slotinu maisam,lai neveidojas kunkuļi.Sildam līdz masa paliek stingra,krēmīga.Kādas 10 minūtes. Noņemam no uguns,pievienojam piena šokolādes gabaliņus cik tumšu vēlamies.Izmaisam un ļaujam atdzist.Kad atdzisa pievienojam 50g sviestu istabas tempertūrā un putojam krēmu.Gatavs.

Sasmalcinam riekstus. Krēmam pievienojam riekstus,izmaisam. Krēms gatavs. Jūs protams variet izvēlētieas citu pildījumu,bet šis būs lēts,ērts,vienkāršs un protams arī gards un citādāks ka ierasts.

Kad visi izcepti, pildam krēmu un liekam pusītes kopā.

Šī mīkla sanāks jebkuram,arī tam,kurš gatavo pirmo reizi. Mīkla priekšs mūsu ekomomikas laikiem,jo sviestu var aizvietot ar margarīnu un būs daudz lētāk,bet tik pat gardi.

Vēl izmēģinājumam uzcepu groziņus,lai zinu kā izskatas-nākotnei. Pildīju ar to pašu krēmu.

Mīkla sanāk vienreizēja. 1.nav jāiesmērē formiņas ar taukvielām,sausās formiņās pildam iekšā,kad izcepas cepums, tas viegli izslīd ārā.Formiņas atdziest un tās nav jāmazgā,pildam atkal ar mīklu.Nu super! var uztaisīt ļoti plānus cepumus.

Dekorējam kā vēlamies.

Dalīties.

Atstāt Ziņu