Vārda dienu svin: Dzidra, Gunita, Loreta, Dzidris

Provansiešu maize fougasse – Fugas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šī maize Provansā ir līdzīga Itālijas Fokačai – parasta maizes mīkla, kas bagātināta ar olīveļļu. Neparasta šai maizei ir nosaukums un forma, kas atgādina koka lapu. Es, protams, to papildināju ne tikai ar olīveļļu, bet arī ar  miežu pārslām.

Sastāvdaļas:
300ml ūdens
25g svaigais raugs
2 glāzes miežu pārslas
milti, cik paņems mīkla
50ml olīveļļa mīklā un vēl būs nepieciešams trauka ieziešanai un maizes apsmērēšanai
garšvielas, kas piemērotas Fugas maizei (rozmarīns, baziliks, timiāns, majorāns, salvija, piparmētra, oregāno)
12g sāls

Pagatavošana:
Siltā ūdenī izšķīdinam raugu, pievienojam sablenderētas miežu pārslas ar sāli, ja vēlamies garšvielas. Izmaisam.
Pievienojam olīveļļu un miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokam to mīcot.

Samīcam kārtīgi mīklu un liekam ieeļotā traukā, ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties siltā vietā ap 1 stundu līdz mīkla dubultojas.

Pēc  tam mīklu sadalam 2 daļās. No katras izveidojam koka lapas formu.

Izdaram iegriezumus, apsedzam ar dvieli un atstājam uz 30 minūtēm.

Pēc tam apsmērējam ar olīveļļu un pārkaisam ar sāli vai garšvielām.

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 240 grādiem ap 15 minūtēm.

Gatavo maizi apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.

Olīveļļa maizei dod ļoti interesantu garšu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu