Vārda dienu svin: Baiba, Barbara, Barba

Priežu čiekuru sīrups

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Padalīšos ar ļoti neparastu, ļoti interesantu, ļoti labu un noderīgu recepti. Kāds jau varbūt tādu būs dzirdējis un varbūt pat provējis. Man to iedeva māsa, kad jau pati bija izmeģinājusi.
Tad, lūk, tā ir priežu čiekuru sīrupa recepte.
Šāds sīrups ļoti labi noder saaukstēšanas gadījumā, vīrusu, infekciju laikā stiprināt imunitāti.
Priežu čiekurus sīrupam jāvac jūnija sākumā, tie ir zaļi, mazliet mīksti, valrieksta lielumā.
Salasītos čiekurus liekam mērcēties siltā ūdenī, bet pa to laiku gatavojam sīrupu.
Katliņā lejam 2 litri ūdeni un pievienojam 2 kg cukuru, vāram sīrupu ap 10 minūtēm, pēc tam pievienojam ap 1 kg čiekurus. Šādas būs aptuvenās proporcijas:

1 kg čiekuri

2 litri ūdens

2 kg cukurs

Tagad, kad čiekuri katlā, vāram uz mazas uguns 3 stundas. Tālāk jau liekam sterilizētās burkās, var pildīt tikai to sīrupu burkās, var arī pildīt ar visiem čiekuriem, tas atkarīgs cik burkas jums ir, jo čiekuri tomēr aizņem vietu.
Paši čiekuri nebūs ēdami,bet tos var apsūkāt, jo tie viss cauri izmirkuši sīrupā.
Sīrupa garša ir salda,mazliet savelk meles galu,bet kopumā ļoti garsīgs sīrups un pats galvenais, ka tas ir ārstniecisks.
Pati es šogad tik izmēģinaju, bet nākamajā gadā būs jāsagatavo ta pavairāk, jo ziema ir gara.

Tā kā nākamgad jūnijā visi uz mežu pēc čiekuriem!

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu