Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

6 komentāru

  1. vai nu neviens neprot, vai negrib dalīties vecmāmiņas receptē :)) apsolu, izmantošu nekomerciāliem mērķiem :))

  2. Līga Ozoliņa on

    Nepieciešams ir pūdercukurs, olas baltums un nedaudz citrona sulas. Dabīgo krāsu var dabūt ar pāris pilieniem biežu, burkānu, arī ķiršu sulas. Pagājušajā gadā taisīju uz izjūtām to glazūras masu. Ja būs par šķidru, tad teksts un zīmējums izplūdīs, ja būs par cietu, var "lekt" nost no no piparkūkas.

  3. Atradu recepti un sacepu daudz piparkūkas, laikam drusku par daudz, un tad, kad ilgāk pastāvēja, tās palika mīkstas… no tā es secināju, ka ne tikai mīkla jāmīca laicīgi, bet arī piparkūkas jāsacep kādas 2 nedēļas vēl pirms svētkiem 🙂

  4. Nepieciešams: 400g pūdercukura, 2 olbaltumi(pietiks arī uz vienu olbaltumu 200g pūdercukura),citronu sula, ja vajag krāsainu tad var ņemt biešu sulu, burkānus, spinātus , lai iegūtu krāsas.<br><br>Baltā glazūra: Sajauc olu baltumus un pūdercukuru, maisa 15 minūtes tā lai masa kļūst vienveidīga, maisot klāt pielej citronu sulu jo tā izbalinās maisījumu. Kad masa ir gatava to ielej speciālā maisiņa izgriež caurumiņu, un sāk dekorēt! Kad pabeidz dekorēt piparkūkas var ielikt ātri cepešniekā , lai tur to glazūru aprauj , un tad piparkūkas jāliek kādā siltā vietā, lai g;azūra sacietē. :):):)<br>Priecīgus Svētkus!

Atstāt Ziņu