Nataša soli pa solim stāsta, kā pašai pagatavot interesantu piparkūku mīklu no rudzu miltiem. Piparkūkas no rudzu mīklas izdodoties mīkstas un garšīgas.
Sastāvdaļas:
* 1 tēj.k soda
* 1 ola mīklā un ja vēlamies arī vēl smērēt cepumus, tad vēl viena ola
* 4 ēd.k cukurs-nesaldām piparkūkām,bet,ja vēlas saldas,tad pievienojam no 1/2-1 veselai glāzei (250ml)
* 4 ēd,k skābais krējums
* 125g margarīns vai sviests
* Rudzu milti ļoti labi garšo kopā ar saulespuķu sēkliņām, tās mēs arī varam pievienot mīklā, apcepam un sasmalcinam
* ap 3 glāzēm rudzu milti ,var gan vieglos gan stipros. Ar vieglajiem rudzu miltiem būs viendabīgāki cepumi,bet ar stiprajiem būs irdenāki.
* garšviela piparkūkām 1 paciņa,vai kā rakstīts uz paciņas kādam miltu daudzumam paredzēts,vai arī pagatavojam paši garšvielu:
• kardamons – 0,5 tējk.
• koriandrs – 0,5 ēdamk.
• muskatrieksts – naža gals
• kanēlis – 1 tējk.
• krustnagliņas – naža gals
• Apaļie pipari – 7 gab.
• Kardamons – 0,5 tējk.
• Koriandrs – 0,5 ēdamk.
• Muskatrieksts – naža gals
• Kanēlis – 1 tējk.
Pēc tam rullējam mīklu starp diviem cepamā papīra gabaliem, tā mīkla viegli rullējas, nelīp klāt un var izrullēt ļoti plānu.
Spiežam ar formiņām cepumus, ja vēlamies apsmērējam ar viegli sakultu olu un liekam cepties ap 200 grādiem ap 8-10 minūtēm.
Es arī izmeģināju, ka uz neceptiem cepumiem var uzbērt krāsainos cepumu graudiņus un tad cept, šādi bērniem ļoti patīk.
No šīs mīklas sanāk ne tikai cepumi, bet to var sapildīt arī groziņu un riekstiņu formiņās un sanak piparkūku groziņi un riekstiņi, ko varam sapildīt ar dažādiem pildījumiem.
Tā kā esmu nogaršojusi rudzu miltu kūku ar skābā krējuma- biezpiena pildījumu,tad droši varu teikt,ka biezpiens,skābais krējums,saldais krējums,svaigais siers ļoti labi iet klāt.
Gatavie cepumi ir mīksti, ļoti neparasti, bet gardi.
1 komentārs
ļoti laba fantastiska receote. Paldies!