Vārda dienu svin: Benita, Everita, Verita, Emerita

Pildītas olas ar biešu un siera salātiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ataša recepšu konkursam „Gardās olas, oliņas” iesūtījusi divas versijas, kā pagatavot pildītās olas. „Tās ir garšīgas. Pasniegšanas veids – interesants, mazliet prom no ikdienas,“ raksta Nataša.

Siera pildījums
Nepieciešamās sastāvdaļas
(vadās pēc sajūtām):
siers
burkāni
kūpināta vista
12 cieti novārītu olu dzeltenumi
sāls, pipari, majorāns, majonēze, ķiploks

Pagatavošana:
Izvāra un atdzesē burkānus un olas. Tad sieru un burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Vistu sagriež mazos gabaliņos. Olas pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumus, tos sadrupina. Sajauc kopā sieru, burkānus, vistu, sadrupinātos olas dzeltenumus, pievieno majonēzi. Majonēzi lieto tik daudz, lai salāti nebūtu sausi. Tad pēc vēlēšanās un sajūtām pievieno garšvielas. Man garšo, ja labi jūtams ķiplociņš. Gatavos salātus pilda olu pusītēs, var apkaisīt ar zaļumiem vai dekorēt kā savādāk.

 

Biešu pildījums
Nepieciešamās sastāvdaļas
(vadās pēc sajūtām): 
siers
vārītas bietes
cieti novārītu olu dzeltenumi
krējums
sāls, pipari, ķiploks

Pagatavošana:
Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru. Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm. Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem. Pievieno krējumu un garšvielas. Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.

 

Piedalies arī tu recepšu konkursā “Garšīgās olas, oliņas”! Par konkursu vairāk vari lasīt ŠEIT >>.

Dalīties.

Atstāt Ziņu