Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Persiku un skābā krējuma kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
Sviests
850 g  konservētu persiku dabiskā sulā (lielā bundža)
150 ml skābā krējuma
100 g kviešu milti
2 olas
75 g brūnā cukura
dabiskais vaniļas ekstrakts (parastajam vaniļas cukuram nebūs tik izteikta garša)

Pagatavošana:
No sākuma nedaudz ietauko pannu vai arī es iesaku pannā ieklāt cepampapīru, tā pasargājot kūku no apdegšanas, jo tā ļoti ātri pagatavojas. Pēc tam nokāš persiku pusītes/ gabaliņus saglabājot 100 ml sulas un izkārto tās pannā. Skābo krējumu iemaisa konservēto persiku sulā.
Atsevišķā bļodā ieber miltus, cukuru, iesit olas un pievieno pāris piles vaniļas ekstraktu. To visu ātri maisa līdz veidojas viendabīga masa, kurā pēc tam pievieno persiku sulas un skābā krējuma maisījumu.  Mīklu lej virsū persikiem un liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem aptuveni 20 min. Tikmēr bļodiņā samaisa sviestu ar cukuru. Pēc 15 min. kūku apkaisa ar cukura un sviesta maisījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī  kamēr mīkla ir viegli zeltaina un pacēlusies.  Kūku pasniedz karstu.

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu