Gribu rīt pamēģināt taisīt pelmeņus pati mājās. Nets pilns ar mīklas receptēm, gan kur izmanto ūdeni gan kur lieto pienu mīklai. Kāda pieredze, kādu mīklu taisīt? Un vēl īsti nesaprotu, vai viņus jāliek saldēties pēc tam kad uztaisa vai uzreiz arī var vārīt?
pelmeņi
Dalīties.
9 komentāru
Pievienojos jautājumam, labprāt arī uztaisītu pelmenīšus. Man no veikalos nopērkamajiem tikai vieni garšo, bet tie ir padārgi. Kaut gan jautājums vai nesanāk dārgāk pašime taisīt nekā nopirkt?
pašgatavotos saldētavā nav jāliek, var uzreiz vārīt. ūdens vai piens- no tā būs atkarīga tieši mīklas garša. domāju ka sanāks gan dārgāk
Man ar pelmeņiem arī negatīva pieredze, tādēļ jau pāris gadus tos vairs nepērku un neēdu. Atradu vienā pelmeņa pildījumā pogas lieluma plastmasas gabalu un tik šķērmi palika… Atceros, ka bērnībā pelmeņi bija tik ļoti garšīgi, ar krējumiņu un zaļumiem,mmm, pat siekalas saskrien mutē atceroties. Diemžēl vairs neesmu atradusi tik gardus pelmeņus. Varbūt tiešām jāsaņemas un jāuztaisa pašiem, lai gan tas varētu būt diezgan laikietilpīgs process.
ludzu ludzu ieliec foto ka tu to dari, es ari gribetu pamegjionat uztaisit majas pelmenus!
Gadiem jau taisu pati pelmeņus-nu ļoti vienkārši,vienalga,piens vai ūdens(es lieku pienu,jo man ir),tad kādu oliņu,sāli,miltus,uztaisu mīklu,lai īpaši nelīp pie rokām,lieku iekšā gaļu samaisītu ar garšvielām,salieku uz šķīvja,kurš nobērts nedaudz ar miltiem,sataisu vajadzīgo daudzumu,un tad vāru vai cepju.Sasaldēt es domāju nav nekāda jēga,jo garšigi ir tāpat!
Var arī gaļas vietā likt dārzeņus, sieru, sēnes, kombinēt – kā pašam tīk un garšo. Sanāk viennozīmīgi lētāk un arī garšigāk 🙂 Ar ūdeni būs lētāk, ar pienu dārgāk. Un galvenais – lai darbojas pašu fantāzija. Es jau sen tos gatavoju pati. Kad iemācās un ir jau iemanījies, tad tā lieta aiziet ātri un bez piepūles 🙂
Aizmirsu piebilst – man ar ūdeni gatavotā mīkla tīk labāk, jo liekot klāt krējumu, sāts ir tāpat. Un arī mīkla tomēr labāk mīcas, tad vāras un cepas arī vieglāk – tas no pavāru spečuku viedokļa teikts, un pārbaudot pašai – arī saku, ka uz ūdens bāzes mīkla vedota ir OK!
Milzīgs paldies jāsaka virtuves burvei Ilzei Lipskai, kura redzot šo sarunu padalījās ar savu pelmeņu gatavošanas recepti. Lūk, šeit tā ir:<br>http://www.sievietespasaule.lv/foto_recepte_majas_gatavoti_pelmeni<br>Starp citu, aplūkot un palasīt, kādus gardumus Ilze gatavo, var viņas blogā – http://absolutsed.blogspot.com<br>Ap pusdienas laiku gan tur nav ieteicams iegriezties, siekalas saskrien mutē 🙂
nu tak uzreiz vāra,ja gribi uzglabāt,tad liec saldētavā.