Sastāvdaļas:
2 olu dzeltenumi
60ml apelsīnu sula, var arī gatavot citas garšas, tad apelsīnu sulas vietā pievienojam vai nu pienu, vai saldo krējumu, vaniļu, tad būs vaniļas deserts, vai arī citas garšas.
200ml saldais krējums
4 ēd.k cukurs
Pagatavošana:
Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura. Pielejam svaigi spiestu apelsīnu sulu, izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.
Karsējam nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu līdz sabiezē, ap 10 minūtēm.
Ļaujam atdzist.
Saldo krējumu saputojam ar atlikušo cukuru. Ieputojam atdzisušo dzeltenumu krēmu.
Sanāk biezs krēms, kas jau tagad labs baudīšanai, bet mēs turpināsim iesākto Parfe gatavošanu.
Krēmu saliekam traucņos un liekam saldētavā uz 3-5 stundām.
Franču deserts Parfe gatavs!
Pasniedzam ar ķiršu džemu, labi iet kopā.
Maigs, krēmīgs un kaut arī izņemts no saldētavas, nav tik auksts kā saldējums. Dēlam tika pasniegts īstā saldējuma vafelītē.
Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros