Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Papildinām ziemas krājumus! Kabaču ikri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša ziemas krājumus piedāvā papildināt ar pavisam vienkāršu, bet ļoti garšīgu kabaču ikru recepti. Tos var ēst gan siltus, gan aukstus!

Sastāvdaļas:

  1. Kabači ap 1,3kg
  2. tomāti 0,5kg
  3. sīpoli 0,5kg
  4. burkani 700g
  5. ķiploki 5 palielas daiviņas
  6. eļļa
  7. sāls
  8. pipari
  9. baziliks
  10. Paprika 0,3kg

Pagatavošana:
Burkānus nomizojam,sarīvējam uz rupjās rīves.
Sīpolus smalki sagriežam.
Kabačus, kam mīksta miza  nemizojam, griežam mazos kubiņos,bet lielos,kam cieta miza nomizijam un tad sagriežam.
Burkānus liekam vārīties nelielā ūdens daudzumā,pievienojam sāli,piparus.
Sīpolus cepam eļļā līdz tie klūst zeltaini brūni,tad pievienojam katlā pie burkāniem.
Sagriežam mazos gabaliņos papriku un liekam pie burkāniem sautēties.
Tomātiem noņemam mizu, sagriežam, liekam kopejā kaltā, sautējam visu.
Kabačus cepam uz pannas eļļā uz mazas uguns, līdz tie kļūst pusmīksti, tad liekam kabačus katlā.
Pievienojam baziliku, ķiploku izspiestu caur spiedi. Izmaisam un sautējam līdz viss ir mīksts un izšķīdis.
Liekam tīrās sterilizētās burkās un gardums ziemai gatavs, bet tūlīt ar var panašķēties, jo tikko gatavots tomēr ir vislabākais. Šie kabaču ikri ir garšīgi gan auksti, gan silti.

Cepot produktus, eļļu liekam tā, lai nav sauss, bet arī, lai nepeld tajā. Sastāvdaļas ir aptuvenas, var pievienot vairāk un mazāk, un tā vai tā būs garšīgi. 

Lai jums labi garšo!

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu