Diētiski un garšīgi!
Nepieciešams:
200ml paniņas
1/3 no garā gurķa
1 ēdamkarote šķiedrvielas ar kviešu zāli
Daži pilieni citrona sulas
Pagatavošana:
Gurķi nomizo, sagriež sīkāk, un kopā ar pārējām sastāvdaļām sablendē. Bet, ja nav iespējas sablendēt – var gatavot ko līdzīgu aukstajai zupai, gurķi sagriežot gabaliņos un iemaisot paniņās ar šķiedrvielām. Tad klāt var pievienot arī redīsus un citus zaļumus.
Veikalos iegādājamas piecu veidu MarLie šķiedrvielas. Visu šķiedrvielu maisījuma sastāvā ir topinambūra pulveris, attaukotas linsēklas, kviešu klijas un atšķiras tikai kāda no piedevām – zemeņu, aveņu, mežrozīšu, smiltsērkšķu vai kviešu zāles pulveris. Tieši šī piedeva piešķir šķiedrvielām košo krāsu un garšu.