Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Panašķojies – pagatavo saldo bruneti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kādai jaukai pasēdēšanai draudzeņu lokā vai mīļam vakaram kopā ar ģimeni, lai noder šī šokolādes desas jeb saldās brunetes recepte. Palutiniet savas garšas kārpiņas!

 „Saldā brunete” jeb šokolādes desa

Sastāvdaļas:
2-3 olas
~ 200 g marmelādes
3,5 paciņas „Selgas” cepumu
200 g jeb 1 glāze cukura
~ 120 g sviesta
6 tējk. jeb 60 g kakao
~ 50 g rozīnes vai rieksti

Pagatavošana:
Salauž gabaliņos cepumus, sagriež marmelādi, sasmalcina riekstus. Katliņā kausē sviestu kopā ar cukuru, karsē, pievieno olas, kakao pulveri un intensīvi maisa, līdz izkusis cukurs un iegūta viendabīga masa. Masu karsē, bet neuzvāra. Pēc tam to noliek nedaudz atdzesēties, taču neļauj tai pilnībā izdzist. Vēl siltu masu sajauc ar riekstiem, marmelādi un cepumiem. To visu samīca kopā, izveido desas formu, liek ledusskapī vismaz uz stundu sacietēt.

Dalīties.

10 komentārs

  1. Atceros kā bērnībā taisījām šo "šokolādes desu"! Kad visa masa bija gatava un aptuveni uz stundu bija jāieliek ledusskapī atdzesēties, tad uz pasaules palika tikai divas svarīgas lietas: ledusskapis un pulkstenis! Ņammm! Kas var būt labāks par šo!

  2. Jā, man arī šokolādes desa viennozīmīgi atgādina tos laikus, bet tikai ar pozitīvām emocijām. Sen nav taisīts šis gardums, pat gadiem! Sakārdinājāt, paldies!

  3. anne-maija r. on

    Ja atmiņa mani neviļ – vispirms vajadzēja izkausēt sviestu kopā cukuru un kakao pulveri, līdz cukurs izkusis, un tikai tad tievā strūliņā liet klāt viegli sakultu olu, vienlaicīgi intensīvi maisot visu masu. Olu vajag tāpēc, lai desa turētos kopā.

  4. Blondā brunete on

    man jau liekas, ka jelām olām parāk liels risks pastav ko dabūt nelabu :(, pec pieredzes varu teikt, ka ja vairak saspiež, turas kopa arī bez olam.

  5. anne-maija r. on

    Ja gatavo, izmantojot šo recepti, tad risks "dabūt ko nelabu" ir tāds pats kā ēdot ceptu olu. Ola vairs nav jēla – to iejauc karstā sviestā (temeperatūra noteikti virs 100C). Sallmonellas iznīcināšanai pietiek ar 75C.

  6. Bērnībā šādu našķu taisīju ar saldajām kukurūzas nūjiņām bez nekādām olām!! Un bij supper!! Ar cepumiem man negaršo!!

  7. Natālija Rogova on

    Var,var pagatavot arī bez olām,tikai tad sviestu mazliet vairāk vajadzēs.Bet olas karstumā vairs nav jēlas,var jau pakarsēt ilgāk piemēram ūdens peldē,tad nekas nepiedegs.

Atbildēt Natālija Rogova Atcelt