Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Pagatavo ziemai! Džemu no timiāna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viktorija aicina pagatavot džemu no timiāna – lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera.

Vajadzēs:
500 ml svaigi spiestas citrona sulas
3-4 citronu miziņa (loksnes, tikai dzeltenā daļa)
200-300g timiāns
330g ievārījuma cukurs ar pektīnu ( ja kādam šķiet par maz, var
pievienot parasto cukuru pēc garšas)

Pagatavošana:
Citrona sulu ar ūdeni uzkarsē, pievieno citrona miziņas, timiāna zariņus un vāra apm. 10 min. Šķidrumu nokāš un atgriež uz uguns, pievieno pektīna cukuru un vāra pēc instrukcijas, kas atrodama uz cukura paciņas. Džemu salikt burciņās un pilnībā atdzesēt ledusskapī. Ja sanācis pārāk šķidrs, tad būs jāvāra vēlreiz un vēl jāpieliek pektīna cukurs, bet noteikt kondīciju var tikai pēc pilnīgas atdzišanas.

Citrona sulu var atšķaidīt ar ūdeni (lai kopā sanāk 500ml), bet tad var gadīties, ka džems būs pārāk šķidrs.

Lai labi garšo !

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

3 komentāru

  1. Līga Rozentāle on

    Gan receptes, gan foto autore ir tāpati Viktorija. Viņa ir talantīga ēdienu fotogrāfe, tādēļ jau arī bildes ir tik kārdinošas.<br>

Atbildēt Līga Rozentāle Atcelt