Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Pagatavo mājas saldējumu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trīs receptes, kā pagatavot klasisko mājas saldējumu, kafijas saldējumu un diētisko augļu saldējumu.

Mājas saldējums Klasiskais

Nepieciešams:
500 g 35% saldā krējuma
4 olu baltumi
6 ēd.k. cukura

Pagatavošana:
Vienā traukā saputo saldo krējumu un 2 ēdamkarotes cukura, citā traukā – olas baltumu un 4 ēdamkarotes cukura. Sajauc abas masas kopā. Pēc garšas pievieno piedevas, kuras vēlies – riekstus vai šokolādi, augļus vai ogas utt. Pārliec masu formā un liec ledusskapī pilnībā sastingt.

 

Diētiskais augļu saldējums

Nepieciešams:
200 g zemeņu
200 g banānu
200 g ķiršu bez kauliņiem
1 ēd.k. medus

Pagatavošana:
Sastāvdaļas sablendē, izliek trauciņos un liek saldētavā, lai sasalst. Saldējumu var izlikt jogurta trauciņos, tajos iespraužot plastmasas vai koka kociņus un tad likt saldētavā. Tad saldējumu izņemot no saldētavas uz mirkli iemērc karstā ūdenī un, pie kociņa turot, izņem no jogurta trauciņa.

 

Kafijas saldējums

Nepieciešams:
1/2 l piena
2 olu dzeltenumi
vaniļa
150 g cukura
20-30 g kafijas

Pagatavošana:
Olas sakuļ ar cukuru, liek karstā ūdens peldē. Pienu uzvāra un lej lēnām klāt olu masai, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Tad liek aukstā ūdens peldē un turpina maisīšanu, līdz masa atdzisusi. Masai pievieno stipru kafijas novārījumu un liek saldētavā.

Dalīties.

9 komentāru

  1. Izklausās ļoti garšīgi, tikai šodien par saldējumu nu nemaz negribas domāt… pilnīgi drebuļi skrien. Tik drēgns ārā un arī telpās!

  2. Jā, šodien negribas, bet šodien ir jātaisa, lai parīt, kad atkal saulīte karsēs, būtu jau gatavs saldējums, ar kuru sevi palutināt. Tā pati analoģija: ratus taisi ziemā, ragavas – vasarā!

  3. anne-maija r. on

    Meitenes, padalieties ar pieredzi – vai izdodas iztaisīt patīkamas konsistences saldējumu bez salde'juma mašīnas un bez regulāras maisīšanas, kamēr sasalst? Bērnu dienās dažas reizes esmu taisījusi saldējumu, bet nepatika, ka sasala tādās pārslās, (ļoti regulārai maisīšanai pietrūka pacietības) Tiesa gan, saldēju vecā tipa saldētavā, lakam -5 grādi, tā kā masa nevarēja strauji sasalt. No piedāvātajām receptēm – pirmais ir ļoti trekns, tas arī varetu būsasalt bez ledus kristāliem arī bez maisīšanas. Pārējie divi – šaubos, vai to konsistence būs laba. <br>Priecātos dzirdēt par praktisko pieredzi.

  4. Man ir tāda pati problēma kā Annei. Taisījām mājās saldējumu pagājušajā vasarā, un tas kļuva tāds kā pilns ar maziem maziem ledus gabaliņiem. Es šaubos, vai tur ko citu var izdarīt, lai nebūtu tādas ledus pārsliņas bez tā speciālā aparāta.

  5. Viss tiešām ir atkarīgs no maisīšanas un no saldētavas. Atceros, ka vairākas vasaras pēc kārtas zemeņu laikā sariezām smalki, smalki zemenes, sajaucam ar cukuru. Tad kūlām putukrējumu. Olu gan nelikam klāt. sajaucām putukrējumu ar zemeņu maisījumu un likām saldētavā. Un bija tik pufīgs. Dievīgi. Nekādus ledus kristāliņus gan neatceros.

  6. Ir arī tādi speciāli saldējuma taisītāji? Nu tādi, kas virtuvē neaizņem pārāk daudz vietas? Dārgi?

  7. Ir saldējuma maisītāji! Pati nesen kaut kur redzēju un nobrīnījos. Pietam viņi neleili izmērā. Informāciju par šiem rīkiem noteikti var atrast lapā salīdzini.lv!

Atbildēt karlina Atcelt