Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Pagatavo kabaču kotletes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šīs kabaču kotletes ir viens no iemesliem, kādēļ ar nepacietību vienmēr gaidu vasaru, īpaši kabaču laiku. Šādas kotletītes pirms vairākiem gadiem sāka cept mana mamma, jo kabaču dārzā kā vienmēr bija izaudzis vesels lērums. Iespējams, mājās gatavojat ko līdzīgu, bet varbūt tas ir kas jauns, tādēļ piedāvāju arī jums izmēģināt pagatavot kabaču kotletes. Garšo burvīgi! Turklāt tas ir labs veids, kā apēst arī pāraugušus kabačus. Lūk, manas mammas Ilonas recepte:

KABAČU KOTLETES

Nepieciešams
1 kg maltā gaļa
300 -400 g kabaču (atkarībā no sulīguma)
3 -4 baltmaizes šķēles
3 -4 olas
4 -5 ēdamkarotes miltu
Pāris ķiploku daiviņas
Garšvielas- sāls, malti melnie pipari


Pagatavošana:

Kabačus nomizo, izņem sēklotni, sagriež gabalos. Gaļas mašīnā samaļ kabačus, baltmaizes šķēles, ķiploka daiviņas. Var piemalt arī kādu pētersīļa lapiņu. Samaltajai masai pievieno malto gaļu, olas, miltus, garšvielas un visu samīca. Atstāj masu uz 10 minūtēm savilkties. Kabaču kotlešu masa ir šķidrāka nekā ierastā gaļas kotlešu masa. Tādēļ nevajag kotletītes ripināt rokās un apviļāt miltos. Ņem ēdamkaroti un liek kotlešu masas piciņas uz uzkarsētas pannas, cep līdz gatavas un skaisti brūnas. Gatavās kotletes ir sulīgas un mīkstas.

 

Dalīties.

3 komentāru

  1. Es no kabaciem cepu kotletes,pievienojot rīvētus burkānus vai ķirbi.Tāpat klāt lieku nedaudz miltus,sāli,olas un rīvētus sīpolus.Gaļu nelieku.Arī garšo ļoti labi.Iesaku pamēģināt.

Atstāt Ziņu