Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Pagatavo brokastīs garšīgas pankūkas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Par tik gardām brokastīm prieks būs ne vien mazajiem ķipariem, bet arī pašai. Jogurta pankūkas, auzu pārslu pankūkas un pankūkas ar banāniem…ņamm!

Jogurta pankūkas

Nepieciešamās sastāvdaļas
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
1 glāze miltu
Augļu jogurts – pāris glāzes

Pagatavošana
3 olas sajauc  ar 3 ēdamkarotēm cukura un 1 glāzi miltu, pievieno nedaudz sodas un augļu jogurtu tik daudz, lai izveidotos pankūku masa. Ja mīkla par biezu, pielej nedaudz pienu. Cep kā parastas biezās pankūkas. Ēd kopā ar ievārījumu, medu, jogurtu vai augļiem.

Auzu pārslu pankūkas

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 glāze auzu pārslu
1 ābols
1 ola
sāls, cukurs, eļļa

Pagatavošana

Auzu pārslas no rīta vai vismaz stundu pirms cepšanas pārlej ar 2/3 glāzes ūdens un atstāj uzbriest. Uzbriedušām tām pievieno olu, nedaudz sāli, cukuru un iemaisa plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu. Ar karoti sakarsētā eļļā liek mīklas pikas, saplacina un apgrozot izcep pankūkas. Varr ēst ar krējumu vai skābenu ievārījumu.

Pankūkas ar banāniem
Izcep lielās plānās pankūkas. Banānus pārgriež gareniski uz pusēm, katru pusi ietin pankūkā un vēlreiz apcep uz pannas. Pasniedz ar medu vai ievārījumu. Šīs pankūkas var būt arī lielisks saldais ēdiens kādā viesību reizē – tad vari tās pasniegt ar putukrējumu.

Starp citu, tieši tāpat var pagatavot arī pankūkas ar šokolādi. Izcep plānās pankūkas un sapildi tajās rīvētu šokolādi, aizrullē pankūku ciet un vēlreiz īsu brīdi apcep. Būs ļoti garšīgi!

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu