Vārda dienu svin: Beāte, Beatrise

Omlete ar ceptiem sīpoliem un zaļumiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“No olām vislabprātāk gatavoju omletes. Šī ir mana iecienītākā. Pufīga, pārlocītā omlete ar sīpoliem un zaļumiem,” raksta Jūlija. Lūk, recepšu konkursa ‘Gardās olas, oliņas’ ietvaros Jūlijas iesūtītā omletes recepte.

Nepieciešamās sastāvdaļas divām porcijām
3 olas
2 ēdamkarotes miltu
pusglāze piena
2 sīpoli
zaļumu buntīte
majonēze
siers
pipari (melnie vai ķiplokpipari)
sāls

Pagatavošana
Olas sakuļ, pievieno miltus un pienu, visu vēlreiz sakuļ. Dažreiz piena vietā lieku krējumu, garšo tikpat labi. Sīpolus sagriež un liek cepties uz pannas. Zaļumus (pētersīļi, dilles, loki, spināti – var likt, ko vien sirds vēlas un kas ir mājās) sasmalcina.
Kad sīpoliņi apbrūnināti, pārlej tos ar sakulto olu, pārber ar zaļumiem, uzber piparus, sāli pēc garšas. Uzliek vāku un cep uz mazas uguns, lai omlete būtu pufīgāka. Kad omlete no apakšpuses apcepusies, uzmanīgi to apgriež otrādi. Uz šīs puses, kamēr omlete vēl cepās, uzsmērē majonēzi un uzber rīvētu sieru un zaļumus, var vēlreiz pievienot garšvielas. Atkal uzliek vāku un turpina cept. Kad omlete gatava, pārloka to uz pusēm. Tad sanāks pārlocītā omlete – viducī būs majonēze un izkusis siers. Garšo ļoti labi!

Dalīties.

Atstāt Ziņu