Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Noslēpumainā šokolādes kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
Biskvītam:
1/2 glāze mannā
1 glāze skābais krējums
100g sviests
50g-100g šokolāde (man bija ap 70g)
1 glāze cukurs
1 glāze milti
1 tēj.k soda
3 mazas vai 2 lielas ola
1 cukini 200g-300g
1 apelsīna miziņa
2 ēd.k kakao

Biezpiena krēmam:
250g biezpiens
250g skābais krējums
cukurs pēc garšas
80ml piens
2 tēj.k želatīns
vārīts iebiezinātais piens 1/3 bundžiņa
sauja zemesrieksti
2 banāni
sauja zemenes

Pagatavošana:
Uz smalkās rīves sarīvējam cukini un norīvējam apelsīnam miziņu.
Kopā izkausējam šokolādi ar sviestu.
Sajaucam mannā kopā ar skābo krējumu. Saputojam olas ar cukuru, tad pievienojam uzbriedušo mannā, saputojam. Pievienojam cukini un apelsīna miziņu, saputojam.
Pievienojam izkausēto šokolādi ar sviestu, atkal saputojam. Samaisām miltus ar sodu un kakao, un ieputojam masā. Lejam mīklu formā, kas ieziesta ar sviestu.
Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni 40 minūtes.
Gatavu atdzesējam formā.
Kad atdziest apgāžam formu un izņemam.
Skābo krējumu saputojam ar cukuru, pievienojam biezpienu. Putojam līdz ir viendabīga masa. Pienā iemaisām želatīnu, uzbriedinām un tad uzsildām. Izmaisām līdz izšķīst.
Želatīnu ieputojam biezpiena krēmā. Liekam ledusskapī līdz sarec.
Pārgriežam biskvītu horizontāli uz pusēm.
Uz vienas liekam pusi biezpiena krēmu un ripiņās sagrieztus banānus.
Uz otras liekam iebiezināto pienu sajauktu ar riekstiem.

Savienojam abas puses kopā.
Virsu apsmērējam ar atlikušo biezpiena krēmu un dekorējam ar zemenēm vai citām ogām.
Liekam ledusskapī uz vismaz 1 stundu, bet vislabāk uz nakti.

Dalīties.

3 komentāru

  1. Priecājos atkal atrast Tavas receptes-tās mani ļoti bieži uzrunājušas un daudzas saglabātas lietošanai!

Atbildēt Natālija Rogova Atcelt